跳至

首頁
34567...33

尾頁

男爵府

Re: 2008年2月準媽咪入來分享下啦!!

jrmami,
我之前睇過一個婦產科女e生係有係法國e院掛單架. 不過有無接生我又唔知喎. (因為我只係去睇婦科, 做過一次cin手術, 我覺得做手術手勢ok.) 你試下打去問下啦. 不過佢好似得2d 超聲波. tel: 2392 8121, 李綺雯醫生.( 要預約架.預約左都要等好耐個隻)
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

大家好,我新黎架!

第一次懷孕,好緊張,
宜家bb7週大,預產期係2月6號。

大宅

歡迎歡迎~~

複式洋房

各位好,
我係新會員, 同jrmami一樣, 預產期都係08年2月10日. 我LMP係5月6日, 6月1日就check到有左, 但醫生好似唔係好信咁, even用佢哥支超準嘅驗孕棒check過...
琴日去左威院登記了, 8月2日做超聲波, 8月17日見醫生. 仲未去私家照超聲波呀, 我家姐話如果無異物流出, 可以等到個b兩個月大先照, 可以一次過睇到多d嘢嘛.

男爵府

請問有無準媽咪係識計預產期架, 因為我今次係意外既, 之前無mark M come既時間, 我只知道我係3月19日 離M, 每次cycle 28day 好準, 之前去醫生樹check, 佢話我用超聲波照出離應該係2月13日, 但係如果我自己由3月推算落離, 應該係2月17日, ...............都唔知點

別墅

loklok0104,
如果唔信dr, 試下esd life la!
http://beauty.esdlife.com/tools/pregnancy/index.php

loklok0104 寫道:
請問有無準媽咪係識計預產期架, 因為我今次係意外既, 之前無mark M come既時間, 我只知道我係3月19日 離M, 每次cycle 28day 好準, 之前去醫生樹check, 佢話我用超聲波照出離應該係2月13日, 但係如果我自己由3月推算落離, 應該係2月17日, ...............都唔知點

男爵府

因為....如果以3月19日計..... 40 weeks後..
應該係12月24日就預產期

咁..3月19 之後仲有無黎過m?? 如果之後仲有黎... 好準係28 day.. 即係4月16日 有黎?? 咁就1月21日預產期
& 5 月14日有黎??咁就2月18日預產期

如果以醫生咁講....應該係以你size黎計. 其實都無乜所謂. 醫生照到應該係最準架啦. 你咪當係2月13羅
loklok0104 寫道:

男爵府

里幾日又多左好多準mama啦~恭喜晒

takuprio:
hihi,我同你一樣又係2月6日預產期呀!

yaupuiwan :
我去睇e生時都係好淺色,好彩e生都認為係bingo.唔洗睇多次..hehe.我都登記左威院生.

男爵府

littlewhite_amy & cottonvan,

真係唔該晒你地吖!

大宅

畀面勳章

哈哈,好開心有咁多08 2月 生bb既媽媽呀,我都係早2日先知自己有左咋~

呢胎第二胎

預產期 18-02-2008呀~~

我個大女 4歲
家住大埔^^

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

etyan, 你又係2月6號,有"伴"呀,哈哈!你book左做OSCAR未呀?

醫生出左信俾你未呀(for放產假)?我仲未呀,通常幾時出架?

複式洋房

明天是刚八周,我的gynecologist早前已叫我book做第二次ultrasound。因以前已有兩次M/C(第一次M/C是第五周,第二次是第八周),所以今次真是很緊張!!!希望可以照到BB手手腳腳啦!

大宅

hello all pretty
好耐冇上黎喇.....因為我同阿仔同0的媽咪同bb party and tea....我已經book左健康院同威院.....預產期其實仲未firm....要8月2日去威院再check......而7月31日都要再番健康院check.....hope everything is ok la :mrgreen:
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

別墅

HI all,
今日照左第二次, dr 話我now 6w2d, 好開心呀, 見倒bb 心跳, 預產期係2月12. 同esd life 計既一樣~~

大宅

cottonvan,
我站時 預產期都係2月12呀~嘻~~~~~
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

你們有冇便秘呀, 去唔到好辛苦, 但又放好多屁係勁多, 一日30幾次呀, 唔好笑呀, 我大女同老公都話媽咪放屁快d走,臭死人啦

男爵府

我都好多胃氣同屁呢~ 個人好多風咁.... 但我去到廁所無便秘喎. 你一係飲益力多,橙汁咁啦
三角朱古力 寫道:
你們有冇便秘呀, 去唔到好辛苦, 但又放好多屁係勁多, 一日30幾次呀, 唔好笑呀, 我大女同老公都話媽咪放屁快d走,臭死人啦

別墅

三角朱古力
我都勁多胃氣, 個肚好多風咁. 又成日反胃, 不過又嘔唔倒出黎咁. 勁辛苦.

三角朱古力 寫道:
[/quote]

民房

唉.............! 呢d作嘔作悶的日子要幾時先完?? 我成日都好累又失眠, 好辛苦!! :-(

有姊妹提到OSCAR, 請問應幾時做??

[img align=left]http://bd.lilypie.com/bHMxp8.png[/img]

男爵府

takuprio,
我冇book做OSCAR呀!我第一胎都冇做,我大仔2歲5個月大,我全職湊仔架.所以就唔清楚放產假D信.你會係邊到生呀!

首頁
34567...33

尾頁

跳至