育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問Goon尿片是否有新舊兩款? 有咩分別呀?

如題

我見到####有新舊兩款.. 係咪有分別嫁? 有隻平d. 有隻貴d.. thanks

大宅

Re: 請問Goon尿片是否有新舊兩款? 有咩分別呀?

i tried it both...yes,舊款平d,新款貴d ... but 新款thinner than the old one.so i buy 新款for my bb :mrgreen:

大宅

我最近試過一包新裝加大碼, 濕o左之後條片好大條好重. 我用完一包已經唔想再用 lu.

複式洋房

係...??

我新舊款都買左一包. 就係想試下有咩分別..
如果goon唔好既話.. unicharm果款會唔會ok?

男爵府

新裝貴好多,但我自己覺我好用好多
舊裝細條d...係3"接"的....著上身會鴨pat pat ...屙左尿又好大舊....我之前見好多mami 都話好用...所以買左一包試....我覺得仲衰過pampers..........
新裝好用好多,屙左尿好似無屙咁....不過好貴

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

新裝好用好多, 以前都係聽人講 goon 好, 買左2包舊裝回家, 我覺得唔好用, 可能我仔一向用開 pampers 特級棉柔啦!!

到左轉左新裝後, 我又買左2包試, 一試下.....我仔就全部都用 goon 新裝了 (因為我仔穿 pampers 就要 XL, goon 就 L, goon就 $84/44片, 為起唔洗 $2/片; 而 pampers 就一定 over $2/片), 新裝薄些軟身些, 同埋比較吸水力好.

複式洋房

PAMPERS 我唔敢再試啦. 之前有朋友送左一包俾我. 唔係made in japan嫁. 點知又甩棉又有一點點白色痴住我個女既下面. 用左一張之後我成包掉左lu..

而家我用緊huggies. 但好似覺得麻麻地呀! 我囡囡痾大既時候, 都漏既...><. 我用pampers既made in japan版既時候, 都無呢個情況出現.

係呀! goon既新版都幾貴呀! 不過如果岩用既話都無辦法啦. :-(

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果買goon

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

花王都好用, 不過, L碼仲貴呀!! 貴過 GOON (因為 GOON 唔洗 HK$2/片 WOW)

在 BB BOOM 買, 要 HK$130 (L碼58片), 你知唔知道那裡平些?

[quote]
kayingivy 寫道:
如果買goon

複式洋房

szeszes,

"goon就 $84/44片"
where did you buy? the cost is OK wo...

首頁

尾頁

跳至