心聲留言

跳至

首頁

尾頁

民房

破產後點解唔可以喺銀行開戶口

公司指定係某間銀行開戶口,一問之下先知就算開左都可以凍結我d資金,我問點解,佢都答唔到我.我覺得銀行歧視我呢d想重頭黎過既人.....

我又唔想話比公司知,事關我做sales,驚佢話我因為咁唔"谷"額,仲之又煩又激氣,同埋好唔開心.........

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 破產後點解唔可以喺銀行開戶口

係咪因為你破產, 每月需要定額還款. 所以銀行有機會會凍結你部分資金?

係咪出糧戶口, 可唔可以用你家人戶口?

男爵府

破產人士只可有一個銀行戶口, 如果你因為出糧要只定的銀行戶口, 咁你要先取消現有戶口然後再叫破產官幫你出封信去你只定的戶口開戶.

民房

我已經攞住破產官封信,佢都拒絕我.如果唔係公司要轉戶口出糧,我都唔知有d咁既事,總之就唔公平,我已經打比破產官,佢話幫唔到我.... :cry: 唔通真係唔使出糧咩........ :cry:

珍珠宮

2019新春慶豚圓 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

佢(破產官)冇理由幫唔到你,佢都知道你要出糧,所有關金錢嘅嘢都要一清二楚,更何況bank用咩理由拒絕你呢?

首頁

尾頁

跳至