母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

餵人奶係咪遲d先會介夜奶架

你地個b幾時介呢?

禁止發言

Re: 餵人奶係咪遲d先會介夜奶架

子爵府

2個月就自己唔食lu
未經本人許可, 不得轉載

大宅

我個女依家11個月仲食緊吖....

大宅

我個B 3個月就無食啦.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

大宅

girahei,

我同你差唔多呀,我囝囝差不多一歲啦, 都仲要食夜奶, 不過我係全職媽媽, 所以我都由得佢食夜奶.

girahei 寫道:
我個女依家11個月仲食緊吖....

大宅

我個b都快八個月啦, 都係重食緊...
曾經有段時間冇食, 但有次病完, 又食番...

大宅

Mrs.利 寫道:
girahei,

我同你差唔多呀,我囝囝差不多一歲啦, 都仲要食夜奶, 不過我係全職媽媽, 所以我都由得佢食夜奶.

me 2.....

男爵府

大女個時當我人肉奶咀食左2年:-(
細女就2個幾月開始夜晚可以唔洗食夜奶一覺天光

別墅

救命呀, 我個女玩野, 佢呢幾日自動介左夜晚 8 點幾果餐, 但半夜果餐準時喊要攞食 :-(

大宅

五個月喇, 晚上佢仲食2-3次, 但我又一d都唔辛苦, 不單佢習慣了, 連我自己都習慣了, 有時晚上自已醒先過bb, 等佢醒餵佢添...

係咪好過份呀????

男爵府

birdchai 寫道:

同你一樣,我個仔2個月時戒左夜奶,點知上個月病完,又食番

大宅

yan&longma 寫道:
[quote]

同你一樣,我個仔2個月時戒左夜奶,點知上個月病完,又食番 [/quote]

咁你係咪同你個b一齊

大宅

Timyi 寫道:
五個月喇, 晚上佢仲食2-3次, 但我又一d都唔辛苦, 不單佢習慣了, 連我自己都習慣了, 有時晚上自已醒先過bb, 等佢醒餵佢添...

係咪好過份呀????

真係幾過份喎...
但你係咪全職媽咪來架...?

男爵府

[quote]

咁你係咪同你個b一齊

大宅

[quote]
yan&longma 寫道:
[quote]

咁你係咪同你個b一齊

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我個b啱啱5個月,連續兩夜無食夜奶,一日食12am7am,一日食11pm6am,我估佢開始戒夜奶
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

別墅

人人不一樣.

我的大仔好似三,四個月就不食夜奶了. 一歲左右戒了奶. 然後只需飲鲜奶.

但小兒子從來没有停止吃夜奶至差不多兩歲, 每晚起碼兩次.

佢就係好鍾意吃媽咪奶奶. (希望有機會等d仔考完試叫他們download D 十幾年前我d仔食奶的開心樣給你們看看).
eeb 寫道:
我個b啱啱5個月,連續兩夜無食夜奶,一日食12am7am,一日食11pm6am,我估佢開始戒夜奶
My mission in life is to promote, protect and support breastfeeding.

希望每位媽媽都可以享受喂奶的樂趣!  每位bb都可以在媽媽懷裡享用媽媽的奶奶和感受媽媽的愛!

更多母乳資訊或哺乳支援
http://www.breastfeeding.org.hk/

複式洋房

我個女四個月自己戒咗啦. 吃完11點可以瞓到7點

男爵府

我仔仔都3-4個月就戒晚奶, 不過我識得有媽咪佢餵奶粉, 佢bb都好早戒, 但有個媽咪就1歲先戒夜晚, 我諗係睇bb同媽咪
▲諾情♀奸豬山莊▼
05-8-15, 諾情小b早3weeks趕住出黎, 為的是俾me me一個birthday^3^啜。 3.15kg重, 中size, 唔錯唔錯。
    小b要身體健康快高長大))

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊