跳至
[2007年] niple cream !

首頁

尾頁

男爵府

niple cream !

請問有無朋友知道,邊到有得買 niple cream,係用黎保護乳頭,因為餵人奶時會損晒!
知既,就講聲啦!please!
做一個c9唔係易事.

別墅

Re: niple cream !

早前在法國E院聽講座,有介紹一隻叫Medala-PureLan100的cream,用來滋潤乳頭,防止因餵奶而令乳頭破損,我見小冊子話永安、荷花、mothercare、西田都有得賣,你可以去睇下。

大宅

Chicco - Mamma Donna 有支lotion for breast,未生前2個月可以開始用。

男爵府

thank you!
我係沙田一間賣健康用品既地方搵到m字頭既nipplecream呀!
7g 要$58
37G 就$108
係SHEEP脂膏.

做一個c9唔係易事.

大宅

嘻嘻, 我剛路過的啊!

其實餵完人奶根本不用nipple cream. 你餵完奶, 清潔後, 按一些人奶出來, cover the nipple 便可, 是天然的cream 啊!

Cheers,
Kam

複式洋房

agree!!
原文章由 kamtsk 於 07-6-20 15:13 發表
嘻嘻, 我剛路過的啊!

其實餵完人奶根本不用nipple cream. 你餵完奶, 清潔後, 按一些人奶出來, cover the nipple 便可, 是天然的cream 啊!

Cheers,
Kam

大宅

原文章由 kamtsk 於 07-6-20 15:13 發表
嘻嘻, 我剛路過的啊!

Cheers,
Kam

totally agree

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原文章由 nicolwong 於 07-6-16 21:07 發表
請問有無朋友知道,邊到有得買 niple cream,係用黎保護乳頭,因為餵人奶時會損晒!
知既,就講聲啦!please!

totally understand your need, becos I have the same problem at 1st wk of Breastfeedings. Go to MANNINGS to buy the medula lansolin cream for nipples.

別墅

agree, i also pass by, i'm 0701 mami
我之前偎人奶損左, 電視同書都係話用番自己嘅奶水揸係最好

嘻嘻, 我剛路過的啊!

Cheers,
Kam

首頁

尾頁

跳至