產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果在穩定期, 有出血現象, 怎麼辦?

在5月半月嘅穩定期, 突然有出血現象, 怎麼辦? 請各位給啲意見... :-(

男爵府

Re: 如果在穩定期, 有出血現象, 怎麼辦?

去e 院check下好d!

大宅

立即見醫生, 盡量記錄食過同做過嘅嘢
lswkaren 寫道:
在5月半月嘅穩定期, 突然有出血現象, 怎麼辦? 請各位給啲意見... :-(

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

對我黎講有左唔同月份都要注意,雖然係穩定期,但都可能發生好多問題,你去睇下醫生啦..你既情況可以睇下係咪胎盤有問題,我依家都有左近30週,一有咩都睇醫生,唔係怕遲左自已後悔,買個心安都好~

大宅

無論幾多個 week 都好, 響整個懷孕期都唔應該有見紅既情況出現, 一定有 d 小問題出左, 快 d 見醫生, 唔好拖啦!

大宅

當我發現出血, 就立刻去咗醫院, 仲留醫咗幾日, 醫生話好多事都會發生同不明, 佢都無講到原因, 只係叫我休息. 如果唔係, 有機會continous出血, 甚至早產. 我都聽過朋友說話, 都只是唯一係瞓床....唉!!! 大肚婆真係多些休息, 免多勞. :-(

大宅

我都係試過出血呀,第一時間去睇醫生,去check 下唔駛咁担心,同埋出血真係有好多原因,有d因為宮頸有息肉,係懷孕期BB壓住都會出血,總知唔好等啦,快d去睇醫生先啦

大宅

我馱住阿B時亦有同樣情形出現,
多次出入醫院,都係查唔出原因,

阿B要在未足月的情形下剖腹出世.
你記住只要一有見紅,唔好怕煩,一定要睇醫生,
遇啱自己醫生放假,都要睇急症......

因為這是一個可大可小的問題,
亦有可能到小B出世仍查不出原因.
但你又唔好咁擔心,小B好"錫"你啊,
叫你要小心D,休息多D,所以比個警號你.

各位媽咪,加油!

首頁

尾頁

跳至