自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 我認識的一個幸福/綜援家庭

點解我會知,就係個個肥bk mami講既,佢仲覺好威,週圍同人講佢[size=x-large]呃綜緩仲覺社會係欠佢架,人地講明唔會出黎做野架,所以而家越黎越肥law,仲有,人地行都唔行,出入都係搭得士的
我以前都以為佢好有錢架,點知有係做廢人,正一廢柴,仲要身為兩女之母,第時佢個女見個老母呃錢,真係有樣學樣

複式洋房

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔會羨慕呢d人,只係有d伴侶根本冇病冇痛,又唔係死左個伴侶或走路,得40歲男人都唔做野,香港政府叫佢哋植樹,幫下d老人家油下屋,整下水喉,洗鬼二個人照顧細路咩!

複式洋房

其實我都識得一個老豆, 佢以前o係街市開藥材舖架, 佢 o係鄉下娶老婆, 生埋仔女, 佢老婆未申請黎香港之前, 同隔離老婆搞埋, 搞到兩家人都要生要死; 點知後來鋒迥路轉, 佢同佢老婆好番, 跟住仲執埋間舖一家7口(2大5細)做綜援人, 得閒去賭下錢, 借下錢, 返下大陸玩。

禁止訪問

2019新春慶豚圓 2019勳章

男爵府

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
民不聊生 ... 2 3 4 5 6 .. 8