樓市動向

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

裝修報價可否講價

請問你地會唔會同師傅的報價講價?
行到水窮處 坐看雲起時

大宅

Re: 裝修報價可否講價

梗係講啦, 點解唔講得, 佢都預你講啦!

侯爵府

Hi,

Thanks for reply

我次次都
行到水窮處 坐看雲起時

複式洋房

應該全部價錢叫9折, 就合理...

不想醒也不想睡

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

如果你搵2個或以上既師傅報價, 就可以compare下再講價.

不過, 我今次就冇講價. 一來冇時間再搵其他師傅報價, 二來, 我相信一樣野, 就算你講完價, 佢"將貨就價", 或者o係材料上"偷工減料", 你都未必知. 我寧願用一個口碑好又交帶既師傅, 唔同佢講價, 等佢交十足貨比我. 就算他朝有野做得唔好而拗數, 我都可以大條道理話我冇同佢講過價, 只係要佢交足貨.

禁止訪問

大宅

同意, 因早幾年我媽咪同對面屋一同裝修, 對面屋揾咗個佢話好平的師傅, 真係好平, 連工包料仲平過我媽揾的只包工, 但做到一半就有問題, 個地一邊高一邊低,wall又唔靚, 之後仲爛尾, 要再揾另一個執手尾, 但呢次俾人勁屈, 要貴好多, 因甚少師傅肯執手尾, 收趁都好貴呀.
樓主你自己想想啦.

Teresa 寫道:
如果你搵2個或以上既師傅報價, 就可以compare下再講價.

不過, 我今次就冇講價. 一來冇時間再搵其他師傅報價, 二來, 我相信一樣野, 就算你講完價, 佢"將貨就價", 或者o係材料上"偷工減料", 你都未必知. 我寧願用一個口碑好又交帶既師傅, 唔同佢講價, 等佢交十足貨比我. 就算他朝有野做得唔好而拗數, 我都可以大條道理話我冇同佢講過價, 只係要佢交足貨.

首頁

尾頁

跳至