在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

如果没工作经验,学历又唔得,系咪就什么用也没有?

因没读完书就嫁左,所以什么也不懂,想试下做野,系咪真系没任何机会俾我试???????????????????? :-( 我唔想俾社会所遗弃,帮下我啦!!!!!!!!!!!我想做个有用的人!!!!!!!!!

別墅

Re: 如果没工作经验,学历又唔得,系咪就什么用也没? />
請不要這麼想吧! 每個人都是神按著祂的形象來做的, 神做每一個人都有佢自己的特點, 衹是我們沒有把它特顯出來, 甚至找不到它.
沒有人生下來就甚麼都識, 甚麼都曉的, 就像bb一樣, 都是要去學, 去嘗試的, 如果自己都不看重自己, 那怎樣叫人看重你呢! 可先找些不用太高學歷和經驗的, 如part time, 先吸取經驗, 慢慢來, 不要急, 一定可以做到的, 努力呀, 我會支持你的

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

Re: 如果没工作经验,学历又唔得,系咪就什么用也没? />
可以做清潔,快餐店樓面, 只要吃得苦就可蓋過所有

大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

男爵府

男爵府

男爵府

未讀完書就嫁左,咁嫁左可以再讀書架嘛,可以進修下英文,至於冇工作經驗,係可以累積的,你要睇下自己有乜野長處,有乜野興趣,有d工作唔係太睇重學歷,反而經驗好緊要,例如話美容、髮形、化粧、餐飲業等,只要你肯由低做起,慢慢吸收經驗,一樣有好的前途。坊間亦都有好多機構開辦唔同的課程,例如社區中心、工聯會、各大學的校外進修學院,你都可以報讀。

民房

為何不報讀再培訓課程?

首頁

尾頁

跳至