自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

關於外傭僱主既再培訓徵款...請大家投票啦..

我地BK一班媽咪,早前搵到匯賢智庫葉太幫忙,約見左勞工署署長就現時外傭政策對我地外傭僱主之不公平條例進行商討,其中關於外傭僱主須要繳交"再培訓徵款"一事表達意見,現匯賢智庫須要搜集各僱主對此徵款的意見,請大家踴躍投票,謝謝!!!

可到論盡家傭發表意見及投票>>>here

或直接click入以下網址投票,謝謝!! >>>here

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章

Re: 關於外傭僱主既再培訓徵款...請大家投票啦..

投左la

子爵府

醒目開學勳章

請大家出手投票支持取消$9600再培育徵款,等我地可以鬆口氣,生活無咁緊張,請外傭o既再唔係有錢人,而係兩公婆都出外打工仔,頂硬上!
請多多支持!

男爵府

2019勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

大力支持 已投票啦!!!

珊瑚宮

理400蚊真多餘,完全見唔到對外傭僱主既得益,擾民政策。已投票表態。

大宅

投咗3票

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

SandyKL 寫道:
理400蚊真多餘,完全見唔到對外傭僱主既得益,擾民政策。已投票表態。

全中呀,根本搵著我地黎搞.. 唉...政府野..我地一日唔出聲,佢地一日都側側膊.
所以真係希望各位多多支持表態.

水晶宮

2019新春慶豚圓

已投!

男爵府

畀面勳章

happyty 寫道:
已投!

me too!

大宅

支持
人人常歡笑 不要眼淚掉

男爵府

畀面勳章

大力支持 已投票啦!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

支持

大宅

投完可以再投!
人人常歡笑 不要眼淚掉

男爵府

醒目開學勳章

投咗票要佢回水,嘩! 成$18,000咁多,夠成家人近近地去次旅行嘞!
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

男爵府

畀面勳章

已經投咗喇,希望多d人簽名支持。

伯爵府

當然支持啦! 政府, 請您俾條生路我地呢班可憐僱主, 有做僱主的義務, 沒有做僱主的權利. 尊嚴同銀行存款都跌到谷底, 真係人都癲架!

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我梗係支持立即取消啦!

1) 每次要俾成$2400,中途個外傭唔做、病又無得退款。

2) 政府又要成日加外傭薪金,我地僱主就愈付愈多。

3) 香港人又唔見有定下最低薪金,點解外傭又要有?

4) 外傭係香港包機票、食宿、醫療,仲要有長期服務金;
香港低下階層搵四千幾蚊,又要食又要住,無人可憐。

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

已經投了,完全贊成立即取消,有得退就仲好

珍珠宮

2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

已投

男爵府

2019勳章

支持

首頁

尾頁

跳至
熱門主題