嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB就快一歲大,你們會用熱水煲他的碗筷,還是用滾水"long"下算呢

而家11個多月,我還用熱水滾下再浸一陣,佢開始大係咪洗乾淨後"long"下都ok呢

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 超級版主 BK Milk勳章 15週年勳章

Re: BB就快一歲大,你們會用熱水煲他的碗筷,還是用滾水"long"下算呢

我bb,6個月開始,已經唔係經常烚食具,如湯匙,碗,奶瓶,用熱水沖一沖就算

理由係bb經常摸物件及喜歡食手指,又試過把跌在地下既玩具放入口,我地無可能24小時監察住,現在只要唔危險,我地已經唔多理佢,等佢自由發揮

複式洋房

Re: BB就快一歲大,你們會用熱水煲他的碗筷,還是用滾水"long"下算呢

我亞B都係,佢5個月開始食糊仔,D餐具用洗奶樽液洗,用既時候就用熱水沖

大宅

我一樣用熱水 long long 就用﹐其實外國好多人BB一過6個月就連奶樽都唔再蒸。

我阿女最鐘意用條脷幫我抹傢俬﹐沖涼又襯我唔覺啜沖涼巾D水﹐真係唔驚得咁多囉。

複式洋房

TKS,今日開始long下就算,save好多時間呀,tks again

大宅

tokyogirl,

我都有聽過有d外國bb成日"pa"地下都無人埋....可能係中國人緊張d啦.

首頁

尾頁

跳至