自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

係百佳買生果.....

下晝去百佳買野時,

水晶宮

2019新春慶豚圓

Re: 係百佳買生果.....

香港真係好多呢d人,好似上次西田減價,有個8婆一見識員將d茶包擺上架,佢就二話不說一味搶搶搶,我諗住等佢攞完先拿,點知佢全部"立"晒,一件不留,我真係俾佢吹脹!好似前世未飲過茶咁!

大宅

2019新春慶豚圓 畀面勳章

好多婆仔都係甘架啦
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

大宅

好媽媽勳章

冇錯, 真係唔夠佢地黎

珊瑚宮

好媽媽勳章

低b 驚無橙食咩,咁狼死買橙,驚無 $ 好過啦

男爵府

有幾次我去旺角買野都係咁啦,我同個fd 讓個sale 放d 褲上架, 個sale 都未行開,所以我地等,點知有個女人突然"新"隻手出黎張所有拎走.....我同個fd o 晒咀..講左一句咁都得,我地等緊ga ma..個女人仲要罵我地.... 最後見佢都係買左1,2條 ja ma

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

manicheung 寫道:

你都唔好話喎, 我係街市附生果檔買近幾個星期 d 橙真係貴左好多......

珊瑚宮

好媽媽勳章

真係........你去邊度買啊?
catjeffcat 寫道:
[quote]

你都唔好話喎, 我係街市附生果檔買近幾個星期 d 橙真係貴左好多......[/quote]

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

百佳 同 惠康既生果都難食到死, 由得 d 38 搶啦.....

次次買超市的橙都係 "生乾精" 真係唔知係咪我唔識揀 定 d 橙真係咁差....... 可能佢地入埋 d 劣貨.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

街市果d真係好味d嫁, 我覺得貴d都值......

我屋企冇wet market, 唯有幫襯超市, 但係只敢買 apple & kiwi & banana, 冇咁差.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

同益街市後面咪有檔雞檔隔離個度買囉, 很細 d 橙都要 $12 3隻, 大過佢小小要 $5 (比我平時買開個 d $12 3 個仲要細), 個老闆娘都話唔知攪咩, 來貨貴左好多. 所以呢排都係食蘋果,奇異果,火龍果.....

真係........你去邊度買啊?[quote]
catjeffcat 寫道:
[quote]

你都唔好話喎, 我係街市附生果檔買近幾個星期 d 橙真係貴左好多......[/quote][/quote]

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

呢排 d 橙真係貴左, 街市d 細橙本來 10 蚊 5 個, 近日突然 20 蚊 5 個, 我以為眼花添.

侯爵府

BK Milk勳章

因為usa 加州個邊天氣唔係咁多, 失收 (我之前睇過報紙係咁講)

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

呢d情形我已走到老遠la.
留係到我又唔夠人爭,早走早著

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我見過d人彈d蘋果, 心諗唔係呀嘩, 個蘋果唔爛都俾佢彈到爛啦!

男爵府

點解會唔食得ga???我唔識choose 靚生果ga~
問號mama 寫道:
我見d人揀西瓜又夠係啦,個個拍下,拍都細力d la,有d人當籃球咁拍,拍到個西瓜瘀哂,買果陣睇唔到吖嘛,十幾廿磅"力"到返屋企先知唔食得好慘吖嘛!

大宅

我都唔識揀架...我得supermarket咋...
d野睇落唔得新鮮...... 樣樣生果都想爛咁仲放出o黎!!
我尋日買d柑個個都好"琳" 我好辛苦先揀到幾個好!!
果隻柑唔知香港有冇 黃色皮個型好的色!!

伯爵府

moonychan 寫道:
百佳 同 惠康既生果都難食到死, 由得 d 38 搶啦.....

次次買超市的橙都係 "生乾精" 真係唔知係咪我唔識揀 定 d 橙真係咁差....... 可能佢地入埋 d 劣貨.

我都唔鍾意去超市買生果架, 又細個又殘仲有爛, 有時都唔明佢憑乜賣到咁貴??
test test

大宅

呢招絕播

由 BearBear2000 於 2007-06-16 22:57:57

下晝去百佳買野時,

首頁

尾頁

跳至