在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉...身邊無人支持我做全職mama,老公屋企人同朋友都係咁

呢個星期好唔開心呀,老公時時叫我做番野,朋友又話做番野個人會無咁stress好d,對bb都好d,bb都無咁stress,家姐又係咁講,比佢地煩死
因為呢排唔開心,搞到生蛇,抱唔到bb想喊呀,如果唔係無人體諒,我就唔會訓唔到覺,仲生埋蛇.有時好憎我老公,佢一d都唔了解我,好唔想同佢一齊呀

大宅

Re: 唉...身邊無人支持我做全職mama,老公屋企人同朋友都係咁

你有冇問過你老公點解佢咁想你出返去做野呀
可能佢有困難冇同你講呢~

民房

Re: 唉...身邊無人支持我做全職mama,老公屋企人同朋友都係咁

你有無講自己照顧BB會好D,對BB成長會好D,與父母感情會好D :lol:

大宅

如果屋企环境許可,自己揍小朋友感情係會好d架.不過就我自己來講揍小朋友,辛苦過打份工
我覺得你地應該傾下囉,大家拿到共識先去做.
以我所知生蛇和唔夠训,應該無關係架wor.呢d係身體裹邊有毒先爆發出來的.你唔好將呢d赖係身邊人唔體諒你 希望你身體快d好返.

民房

hi dororex
唔好唔開心啦,兩公婆實有﹙哎交﹚,唔好為左呢件事而搆到大家唔happy,坐低慢慢傾啦。

複式洋房

而家好似日日都同老公鬧交咁.....唔知係咪我心多,我開始唔番工佢就對我無咁好
佢地個個覺得我太care bb,驚我精神太緊張,我都唔想,但bb唔肯食,唔鐘意訓,照顧佢都好攰呀,如果番左工,我點放心比工人呀,仲要我見過工人倒奶,掛住講電話,做野又唔上心

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hi dororex 我都好明你點諗..比著我都唔放心比工人湊..我就黎離開呢個全職媽咪行列,要做一個在職媽咪..我都有d唔捨得bb..但我真係好悶.我覺得再湊落去我會脫節..bb愈大.我就想比更好既野佢,自然消費都多d..所以我都有小小為左生活再出黎做野..我諗住行一排湊一排ja 你個bb幾大呀

複式洋房

佢而家11個月,我想頭3年睇住佢成長呀
我好自豪可以同朋友講,bb第一次轉身,第一次爬,第一次跌到,好多o既第一次都係我响bb身邊呀
學好學壞起碼我有出過力呀,係全力呀

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

dororex..我覺得頭3年做全職都ok wor...點解老公唔支持你..咩原因呀

民房

係呀!我都奏到個女2嵗,好彩有佬公幫手,佢好支持自己照顧BB,因為頭3年小朋友與父母感情會好好.自己教會聽話D. :lol:

大宅

我雖然同你唔同, 係老公叫我辭工回來做湊仔婆的, 他說請工人湊佢唔放心, 如果由我湊, 佢可以安心出去工作.

由復活節開始, 我投身全職媽媽行列, 真的有點不慣, 無左份工之後, 覺得自己好無用, 不是生產, 每天只懂洗錢, 很不開心.

但我非常認同你的講法, 由仔仔(現時5個半月)第一次轉身開始, 我慢慢體會到他很多的第一次, 真的很開心, 非筆墨可以形容的.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

大宅

dororex 寫道:
呢個星期好唔開心呀,老公時時叫我做番野,朋友又話做番野個人會無咁stress好d,對bb都好d,bb都無咁stress,家姐又係咁講,比佢地煩死
因為呢排唔開心,搞到生蛇,抱唔到bb想喊呀,如果唔係無人體諒,我就唔會訓唔到覺,仲生埋蛇.有時好憎我老公,佢一d都唔了解我,好唔想同佢一齊呀

你like全職湊呀??
我就想出去做野啦~~我覺得湊女真係好辛苦過返工呀~~
不過我知有人係like湊的,不餘我個個比你湊,我去返工呀
(講笑)

唔好唔開心啦,有d人想返工個c6都唔比呀~~正係要個老婆
湊湊湊~~$又比小小~~

如果你長期湊無自由去邊都唔得你就知啦
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/
make -up shadow photos

複式洋房

我知道老公想我做番野係因為唔想我太多時間對住bb,搞到心情唔好,但佢用錯左方法囉(bb一唔食野,我就好唔開心同有時會鬧bb,佢時時唔食野所以好瘦)
同埋因為佢屋企人對我唔係太好,我對佢地有d反感,搞到同老公關係都差左好多,尋晚洗bb野比滾水淋左落自己度,忍唔住叫左出黎,佢响房真係唔出黎睇下咩事,真係心都淡埋

禁止訪問

大宅

dororex 寫道:
我知道老公想我做番野係因為唔想我太多時間對住bb,搞到心情唔好,但佢用錯左方法囉(bb一唔食野,我就好唔開心同有時會鬧bb,佢時時唔食野所以好瘦)
同埋因為佢屋企人對我唔係太好,我對佢地有d反感,搞到同老公關係都差左好多,尋晚洗bb野比滾水淋左落自己度,忍唔住叫左出黎,佢响房真係唔出黎睇下咩事,真係心都淡埋

睇你情形你可能過份擔心,同有好多情緒問題出現,
你有無同朋友講下呀~~同你亞b幾大呀??
我剛生完亞女都好似你"今"樣(bb一唔食野,我就好唔開心同有時會鬧bb,佢時時唔食野所以好瘦)後來我時時同朋友講下個人
放鬆d就無這樣啦,你試下啦
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/
make -up shadow photos

複式洋房

吾好怪你老公啦, 其實佢係care你

大宅

睇住bb一日一日咁長大慢慢學識好多野
好多好多既第一次
真係非筆墨可以形容真係好開心
我個仔下星期就3歲喇

子爵府

2019新春慶豚圓 貓狗褓姆

唔好咁唔開心啦, 我由仔仔2歲開始做ft mama 到宜家仔仔都4歲,我老公開始到宜家每月尾就會叫我出去做番嘢,話99投訴我地冇加$比佢shopping 同打牌, 老公自己又唔可以買模型. 我態度係次次就當佢唱歌行開唔理佢, 或就笑笑口同佢講我都冇LV買, FT MAMA ONLY能買到個又開心又健康的仔&肥咗又健康咗的老公咋.

子爵府

del

首頁

尾頁

跳至