跳至

首頁

尾頁

民房

屋企裝修

因為要將現時的書房變為bb房 , 所以屋企要裝修 , 你地有無人之前都試過懷孕時裝修呀

大宅

Re: 屋企裝修

傳統話唔好在懷孕期間裝潢,怕影響bb;
新潮的講法都唔建議懷孕期間裝潢,因為裝潢時的空氣會變得混濁,對孕婦健康唔好,而且裝潢時的聲音會影響孕婦的情緒。
我個人就唔多贊成喇!
其實我都要將書房改裝,不過之前聽左好多意見,所以決定阿b出世後暫時(星期一至五)放99屋企,到時先慢慢搞間房,以求安心!

大宅

睛靈勳章 BK Milk勳章

屋企裝修就話可以控制,但公司要裝修,你話可以點? :cry:

大宅

我個人都就唔多贊成懷孕期間屋企裝修, 同意 purple_lily 的講法;

別墅

我就無裝修,不過就有將D傢私呢,雜物呀搬黎搬去,將書房變靚靚做bb房囉。

裝修我都覺得唔太好,多塵又大聲,唔太好呢!

大宅

我就只係將書房嘅櫃同書枱拆走, 再做過一組大櫃連床及吊櫃, 冇油油, 我估唔算裝修掛?! 不過在拆櫃和安櫃時, 我都會回避一下, 以求心安理得

大宅

我屋企會換傢俱,到時候我會同個女迴避一天!
當必須要裝修或換傢俱時,唯有出此一策!

別墅

我依家都係暫時將書房d野搬晒出偏廳做工作間, 本身既書房都無另外裝修就咁叫工人抺下野就算, 以為可以避開唔使裝修啦, 點知依家話裝修既竟然係公司, 我真係避無可避.... 仲要係o係我個位隔離房大裝修, 真係大整古..... 如果佢唔比我掉位, 我就打算不停請病假囉, 無辦法....

大宅

我都想拆個櫃走,但諗諗下都係得bb出世先,呢d野....好邪既
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁

尾頁

跳至