懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

很失望....太太肚裏懷的又是個兒子

和太太有第一個孩子時巳渴望是個女兒.我們每當見到朋友的可愛女兒也很羨慕啊.結果太太生了個兒子,我們一樣疼錫他.只希望再追一個妹妹.但昨日已conform又是個兒子....為何這樣.... :-(

伯爵府

Re: 很失望....太太肚裏懷的又是個兒子

唔好咁啦~仔女都係自己既~

複式洋房

cyberrich31 寫道:
和太太有第一個孩子時巳渴望是個女兒.我們每當見到朋友的可愛女兒也很羨慕啊.結果太太生了個兒子,我們一樣疼錫他.只希望再追一個妹妹.但昨日已conform又是個兒子....為何這樣.... :-(

唔好唔開心啦~~仔女都一樣可愛的!!我都好想生個仔,但我已照左係個女...其實只要bb乖乖,健健康康,仔女都一樣咁好的!!你太太陀bb都好辛苦架,唔好俾咁大壓力自己同太太,順其自然啦~~加油呀!!!

侯爵府

好媽媽勳章

我都係生左兩個仔,今胎先追到個女...

btw,仔/女都係自己兒女,我相信你太太而家一樣都係咁失望,之但係,希望你盡快將呢份失望轉化為更愛惜兩個仔仔!其實兩個仔仔都可以好開心,我兩個仔,而家成日玩埋一堆,見到佢地咁開心,我都好開心,亦冇怨過點解個天要我生兩個都係仔~到今胎第三胎喇,終於係女,我地全家都好開心,亦視之為上天o既bonus~

§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

男爵府

HEY!!人地既Daddy!!!

你太太係咪高齡產婦呀??!!
大家重後生
失望過後
再接再厲啦!!!

下一胎一定係女!!

別墅

cyberrich,
人要知足, 有bb已經是一件開心的事了, 去年, 我有了3個月小b就走左, 我同老公只希望今次小b能健康和快樂地出世!!

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

只要bb乖乖,健健康康,仔女都一樣咁好

複式洋房

仔女都好了...最重要他快樂長大...
那種幸福...很多人都想要...
你有二個仔...係上天比你最好的禮物...

洋房

如果E個 世界有德選擇, 人 人都想 1 仔 +1 女 ,

其實 仔 女 都好,健康快樂 做父母經以開心滿足 :lol:
[img align=left]http://www.hellob.com/cache/070613-57588-16443_s3.jpg[/img]
該用戶已被刪除

複式洋房

其實生男生女真係咁重要?佢咪又係你嘅小朋友,我諗你都係一時失望啫!慢慢你睇住你太太再陀BB過程係咁偉大同辛苦,你就唔會再咁諗,一個BB由懷孕到出世真係好奇妙,係天已經安排咗俾係,強求係無用架!如果你再有咁嘅諗法,你太太會好難受架!呢個時候唔好再諗呢D野,錫你太太多D仲好啦!

民房

tsznok 寫道:
我都係生左兩個仔,今胎先追到個女...

btw,仔/女都係自己兒女,我相信你太太而家一樣都係咁失望,之但係,希望你盡快將呢份失望轉化為更愛惜兩個仔仔!其實兩個仔仔都可以好開心,我兩個仔,而家成日玩埋一堆,見到佢地咁開心,我都好開心,亦冇怨過點解個天要我生兩個都係仔~到今胎第三胎喇,終於係女,我地全家都好開心,亦視之為上天o既bonus~

多謝大家支持.我同樣會愛我既太太與兒子
希望可以同你一樣,追多一個就是女

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

人總係咁, 無既野就會恨有

仔女都無所謂啦 咁恨女, 再追多個囉 再唔係, 等囝囝快D長大, 快D 識女朋友仔, 娶個新抱返黎, 咪得囉 不過最快都要等 16年 :mrgreen:

男爵府

2024年龍年勳章

cyberrich: 你知嗎,能懷有一個健康

大宅

有人恨仔, 亦有人恨女, 總之仔女都好, 係上天既禮物, 健康平安出世已經好幸運, 做老公既要關懷太太呢, 因為懷孕是一種福氣
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

別墅

吾知點解, 我總覺得好多人恨仔多過恨女,(我第一胎, 陀的是女), 但每當有人問我知道左bb性別未, 我話係女之後, 他們的目光總是怪怪的...........有的會
1) 登大隻眼問: confirm 未呀, sure未呀
2) 吓,你同你老公鐘意仔定女? 我話我老公鐘意女, 佢就話吾係喎, 通常男人鐘意仔..........
3) 有d話: 都好啦
我感覺不好受, 吾開心, 吾係好敢再話比人知, 有無人可以安慰我呀
http://bd.lilypie.com/LFaRp8/.png[/img][/url][/img]

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

問你果個係咪女人黎架 你不如問返佢啦 " 吓... 你好似都係女人喎~~~"
Zing88 寫道:
吾知點解, 我總覺得好多人恨仔多過恨女,(我第一胎, 陀的是女), 但每當有人問我知道左bb性別未, 我話係女之後, 他們的目光總是怪怪的...........有的會
1) 登大隻眼問: confirm 未呀, sure未呀
2) 吓,你同你老公鐘意仔定女? 我話我老公鐘意女, 佢就話吾係喎, 通常男人鐘意仔..........
3) 有d話: 都好啦
我感覺不好受, 吾開心, 吾係好敢再話比人知, 有無人可以安慰我呀

大宅

我同我老公都是恨囡發燒友,當我照倒我呢一胎係仔的時候,好老實我都有點兒失望,但失望還失望,好歹他是我同我老公孕育出來,一樣有他的特別意思,所以,我希望我呢胎唔好令太痛,我會追多個的...

http://www.lifeconceptshk.com/

子爵府

好媽媽勳章

仔女都係自己有咩好失望呀?最失望係BB健康有問題,要唔係唔要又唔係.總之要健康,性別根本唔重要.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

複式洋房

我今胎第三胎,我已經有2個仔,我都好希望有個女,但已知道又係仔,最初都有D失望,但仔女都係自己, 最緊要都係BB健康!

首頁

尾頁

跳至