自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 工人喂湯...差d6c我個仔!!

我自己覺得要炒la.
你話1-2次就話啫又唔係wo.
無理由照顧小朋友咁ka,要小心d ma,唔通下下都提住佢咩,佢咁樣唔得la.

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

佢照顧 bb 太吾小心勒, 熱湯都餵比 BB.

炒佢要補錢同比機票. 佢有冇放過大假?

禁止訪問

翡翠宮

做咗半年咁短就要問番agent, 個工人係咪好後生冇仔女呀, 冇理由咁大意. :-| :-| :-| [quote]
無影無蹤 寫道:
做咗半年零十日,無放過大假

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

I will absolutely fire her. Speaking good language or cleaning the house good cannot cover her mistake on hurting or careless on your son.

She may up to the level to handle dead object ( e.g cleaning dish, mopping the floor, cooking etc..) but Sorry to say she is nonsense to deal with a human being. Sad to hear your son is suffering this. :-(

禁止訪問

大宅

會唔會佢係想博比你地炒有多d錢ah
不過我想講佢咁做真係好衰
佢自己都有仔女 應該要明白知己知彼
如果佢又搵人照顧佢d仔女 佢d仔女又比人攪到咁
佢個心都會心痛啦...你最好小心d佢再有下次整你d仔女
如果你成日唔在家 最好整部cam係家
因為你唔係屋企都唔知做過d咩
當然佢私人地方就唔得啦

翡翠宮

嘩!!! 咁妳位工人真係好有問題. 兩個仔咁唔like佢, 一定有原因, 考慮下換工人啦. [quote]
無影無蹤 寫道:
佢今年28歲,有個囡11歲,佢個樣仲好端正,但份人就粗手粗腳,成日都整親我兩個仔!
嚟咗半年越嚟越少嘢做!因兩個仔都唔like佢,成日話唔要姐姐喂...唔要姐姐同佢沖涼...唔要姐姐同佢訓...呢樣果樣!
仲有就係...晚上一到10:30pm,佢就收工...乜都唔理!細仔嘔奶都扮唔知or扮訓着!妳話火唔火滾吖!!

子爵府

甘衰嫁~可以同d agent話換左佢嗎

子爵府

都好過份下喎 一早我就已經忍唔倒
無影無蹤 寫道:
今日發生咗件我好嬲嘅事!!
中午時,煲湯啱啱煲好~超滾!個死蠢竟將熱湯即時喂比我個囝囝飲!梗係6親我個仔啦!! 跟住囝囝喊到停唔到...喊咗好耐...跟住就連飯仔都食唔到!!其實今次已唔係第一次整親bb架喇!小事唔講啦~之前有其他嚴重事,如"熱風機烘燶隻腳""抱住囝囝突然失手~bb倒地""粗心大意拖住囝囝坎牆"
我之忍到佢半年係因佢做家務ok,乾淨,良好英語&国語,對於我兩個小朋友語言上好有幫助,但今次6親事件...
你哋覺得係咪炒咗佢吖?
如炒我要注意d乜?要賠d乜?

禁止訪問

子爵府

唔洗急, sunday你工人都off啦~monday一早去law

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

俾我一早炒咗佢, 做其他野點好都無用, 最緊要小朋友既安全, 佢咁唔小心, 家居意外好容易發生.

禁止訪問

子爵府

dreaming 叫隻鬼信佢 :tongue:
無影無蹤 寫道:
有件事仲離奇?有次我11:30pm要落街買嘢,而我老公未返,當時佢瞓到成隻死豬噤,我咪摷醒佢,叫佢可以繼讀瞓,不過要聽住囝囝有無喊(兩個仔都瞓咗),跟住佢yes完就瞓
點之...20min後,我返到入屋...個TV竟然開着咗!仲係閉路電視台!佢仍然瞓緊覺!我為要求証,摷醒佢,追問五六次佢都唔答我!剩喺周圍揾搖控turn off個電視!到第七次我問,着起我把火 佢竟答我"Mum,may be I'm dreaming!"佢真喺當我係lulu!擺明佢襯我落街check我啦!

男爵府

你兩個仔都唔like佢,一定有問題啦 而且粗心大意係死罪,冇得救(天生既),你叫佢煲滾d湯即刻飲碗比你睇 就算佢做家務掂到識飛都一定要炒

超級版主

2019勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

有一次我同個囡睇醫生喎...咁有個菲傭就揹住個bb.個菲傭向門口前面行黎行去...跟住有人走啦...點知個bb放左隻手指放落門隙度....跟住個bb好大聲 :-( :-( :-( ...個僱主(即bb媽咪)就問咩事...個菲傭就話個bb:無端端喊喎 ...有人見到就話:bb比門夾到呀
你地話丫....咁既菲傭留低佢...簡直係折磨個bb :-( :-(
雖然我在線,但可能行開左

大宅

好媽媽勳章

攪到你個仔週身傷,佢做野幾叻都無用啦.
快樂可人兒
:-DResults:

珊瑚宮

好媽媽勳章

炒Q咗佢啦

首頁

尾頁

跳至
熱門主題