跳至

首頁

尾頁

民房

大角咀湯愷迪醫生

唔知大家有無去過湯愷迪醫生度睇過呢?我自己就係湯醫生度有過唔愉快既經歷﹗
佢岩岩係大角咀度開診既時候,覺得佢收得幾平,效果又幾好,所以一家大細都睇佢,仲介紹好多親朋戚友去幫襯佢,但後尾我地發覺佢收費一次比一次貴......佢門口寫住$100兩日藥,當然特效藥係唔包啦,但佢成日都話開特效藥,跟住就收你$150呀,$180呀,有時$200幾蚊都有呀,而且佢d抗生素永遠都唔會開足一個療程,你想開夠一個療程,又要再加錢囉......
有次我個小朋友食完佢d藥,咳得緊要左,又氣促,想打個電話問下湯醫生,d姑娘態度極差,又話醫生唔聽電話,跟住我咪帶個小朋友落去搵佢囉,點知佢都未問我小朋友個情況點,佢就話我嫌佢d藥唔好,退番d錢俾我,話以後都唔做我生意,我真係覺得好委屈,同埋覺得佢好串囉﹗﹗
其實佢本來有位姓鄭既姑娘好好架,有問必答,我d朋友個個都讚佢好,但我無見佢好耐啦,都唔知係唔係因為睇唔過眼呢間診所既"掠水"作風,定係俾湯醫生既惡劣態度而嚇走左。
大角咀都有好多診所,無必要都唔好去搵呢個醫生﹗

侯爵府

好媽媽勳章

嘩... arm arm 想search 湯醫生個telephone no., 點知比我search到呢個post... :-x

我個仔一向都係湯醫生度睇, 佢好好人, 好細心, d姑娘都好好人, that's y 我地搬左出shatin都要返去睇佢 (加上村內d醫生都唔掂)

呢個bubble_c 特登入黎出一個post黎抹黑湯醫生, 照睇應該係附近新開診所既人做.... 事關我見佢地無咩生意

原文章由 Bubble_C 於 07-6-17 04:54 發表
唔知大家有無去過湯愷迪醫生度睇過呢?我自己就係湯醫生度有過唔愉快既經歷﹗
佢岩岩係大角咀度開診既時候,覺得佢收得幾平,效果又幾好,所以一家大細都睇佢,仲介紹好多親朋戚友去幫襯佢,但後尾我地發覺佢收費一次比一次貴. ...

大宅

How good is the doctor? What is the address? I want to find one near Island Harbourview for my little BB.

民房

唔好信晒某一個醫生,要比較。

民房

大角咀湯愷迪醫生

我自己本身住左係大角咀好多年, 湯愷迪醫生係區內都幾出名, 起初都係d街坊睇過湯愷迪醫生話好, 介紹我地睇佢ge。之後我地成家人都係睇湯愷迪醫生, 佢可以話係我地ge家庭醫生

湯醫生好好人架, 有問必答好有耐性, 仲好細心:) 。d姑娘都冇野丫, 對我地都好有禮貌ga:loveliness: !而且收費都非常合理, 老人家去睇仲有優惠tim

今日無意中畀我見到見到Bubble_C呢個post
真係忍唔住要幫湯愷迪醫生平反下 ~

我地一家睇左湯醫生咁耐, 都未試過有任何唔愉快ge經歷。叉燒媽咪講得o岩, 都唔知呢個Bubble_C咩居心~要故意抹黑湯醫生。我諗都應該係附近開診所既人做

洋房

請問各位媽咪旺角有無好嘅產科醫生介紹? Thanks!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大角咀湯愷迪醫生

下...我前幾日先第一次睇佢咋...
其實佢都幾好丫,因為我同佢講我係人奶媽媽,
佢都好仔細解釋D藥可能無o甘work...
又比我自己選擇要餵人奶D藥定要唔可以餵奶o既藥(當然藥效好D啦)

我就選擇左可以餵o個D,仲同佢講話如果食食下唔work可唔可以轉藥,佢都話OK wor...
不過好彩我食左3次就好返喇 ^^

其實我住係同大角咀成二十幾年,都睇過唔少醫生,但就真係無邊幾個真係得o既醫生,以前都有一兩個,但而家已經老左唔太敢開藥比人lu...
如果唔係o個日突然想轉醫生,又o甘佢隔離o個間診所無開,我諗我都未必會試睇佢...(因為比起其他診所真係細間好多)
其他人我唔知,但我諗我會keep住睇佢囉...如果一早知佢有BB針打,我諗我個BB會比佢打針tim呀,不過我而家已經join左kinetics喇..

大宅

我都覺得好好wor>

我又未大肚. 由青e 好lin 咁遠睇佢. 睇到由我大肚. 同埋依家bb 出世.都係睇佢呀

佢好細心., 同埋解釋到你明為止wor.
0的藥. 開得好準wor..

大宅

請問係邊架?
原帖由 winavis 於 08-12-13 20:14 發表
我都覺得好好wor>

我又未大肚. 由青e 好lin 咁遠睇佢. 睇到由我大肚. 同埋依家bb 出世.都係睇佢呀

佢好細心., 同埋解釋到你明為止wor.
0的藥. 開得好準wor.. ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 basicjanny 於 09-2-23 16:03 發表
請問係邊架?

大角咀

公爵府

原帖由 basicjanny 於 09-2-23 16:03 發表
請問係邊架?

大角咀埃華街

公爵府

咁大角咀仲有咩好 e 生介紹, 我 mm 搬左過泥

禁止訪問

大角咀媽媽喜訊

禁止訪問

大角咀醫生

禁止訪問

大角咀醫生

侯爵府

畀面勳章

我成家都睇佢,上次睇天一兩次都唔好,我睇佢一之就好咗,仲平過天一好多呀....
天一($280)
湯($180):
naughty:
:-? :-?

首頁

尾頁

跳至