自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

5歲小朋友好鐘意剪野做d........

5歲小朋友好鐘意剪野同埋用廁紙同,a4紙做好多東西出嚟,手提吸塵機,手提電話,牙膏有埋蓋,做乜似乜,每天都做,放假又做.......我應該比乜佢學有助佢發展,佢唔係特別叻,只係好有興趣做呢d野,想請教各位媽咪,我應該比乜佢學同邊到學好,最好九龍 謝謝

子爵府

Re: 5歲小朋友好鐘意剪野做d........

男爵府

畀面勳章

做下模型,手工藝,即係果d好似既食物模型,壽c 模型,佢0廿有心機,真係比佢發展下都吾錯.

子爵府

eyan 寫道:
做下模型,手工藝,即係果d好似既食物模型,壽c 模型,佢0廿有心機,真係比佢發展下都吾錯.

eyan

咁邊到有得學呢d野呀? thx

伯爵府

好媽媽勳章

我個仔都係咁,成日就剪、撕、貼、搓!我就比咗佢學捻土.

男爵府

畀面勳章

http://hk.search.yahoo.com/search?ei=UTF-8&p=%E8%BC%95%E9%BB%8F%E5%9C%9F%E8%AA%B2%E7%A8%8B&fr=slv1-yphoto&fr2=tab-web&n=10&meta=rst=hk

你睇下有無岩你小朋友既課程

子爵府

eyan

好多謝你既資料呀!但我覺得佢係對制作摸型果d有興趣,唔知有冇呢d for 5 yrs小朋友呢? thx

首頁

尾頁

跳至