跳至

首頁

尾頁

子爵府

急!!大埔有冇育嬰院for0-2歲既BB???

可否提供大埔區內育嬰院資料及收費,太和果邊就最好

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 急!!大埔有冇育嬰院for0-2歲既BB???

太和既保護兒童會育嬰園已經closed, 與粉嶺華明村既保護兒童會育嬰園合併, 好多大埔既mami都係大埔入粉嶺托兒, 現時大埔教育學院匯豐教育都有育嬰, 不過好似收1歲以上, 你click入去 :click here

子爵府

咁即係得哩一間,其實我之前都有搵過,不過好似真係得一間,所以上黎問下,睇下大埔區既mami會唔會仲知道邊間,唔知其他mami仲知唔知呢?

民房

以我所知..太和得一間==”
不過富亨同大埔都有∼

大埔新街巿隔離,類似叫社區中心(楝樓粉紅+杏色o既)
樓上(最頂果層)有間保良局xxx..
可問樓下個管理員∼
有托兒服務,一日大概68蚊∼
也有暫托1-2小時的∼∼
(只需帶備出世紙同家長ID填資料~)

大宅

SukiYau,

考慮搵保母湊嗎? 價錢, 照顧人手比例, 都較為理想.

子爵府

我就係想慳返d,想佢入育嬰睇下價錢係幾多,同埋政府有冇資助咁,如果要請保母,我不如請個工人係我mami果邊

tammyuen 寫道:
SukiYau,

考慮搵保母湊嗎? 價錢, 照顧人手比例, 都較為理想.

子爵府

請問托兒同育嬰院既分別??

可否提供太和那家托兒的資料?

miuszeoo 寫道:
以我所知..太和得一間==”
不過富亨同大埔都有∼

大埔新街巿隔離,類似叫社區中心(楝樓粉紅+杏色o既)
樓上(最頂果層)有間保良局xxx..
可問樓下個管理員∼
有托兒服務,一日大概68蚊∼
也有暫托1-2小時的∼∼
(只需帶備出世紙同家長ID填資料~)

別墅

太和的育嬰院已closed.而教院那間只收1歲。收1歲以下的BB最近要去粉嶺華明

子爵府

咁好la,我知道了,唔該晒

首頁

尾頁

跳至