跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

醒目開學勳章

wing
係邊度有呢種playground玩呀? 係唔係去playgroup呀?
可能jasmine好enjoy睇人玩多..:)
係呢.你大女係唔係都咁遲先行呢?

原文章由 wing 於 07-7-7 09:14 發表
我帶jasmine去有軟"戰"既兒童遊樂場玩..諗住咁多小朋友跑黎跑去會刺激起佢行路既意慾啦 ...

點知 ... 佢3個鐘齋坐 ... 爬既時間加埋都唔知有無半個鐘 .. 激死

伯爵府

2019新春慶豚圓 分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Jasmine仲未識行..

carrie ... 係市政大樓入面架 .. 多數係圖書館樓上既 .. 個個都去得 ... 唔駛錢架 ..

我大女唔算好遲 .. 13個月就開始第一步架la ..

大宅

醒目開學勳章

wing
又幾好啵..等我下次帶叻叻番黎時, 都要同佢去玩下先得. 上次番黎, 都搵唔到岩bb玩既playground.
叻叻到而家都係行得十幾步, 冇咩進步, 仲行到好似機械人咁.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我尋日係玩具反斗城買左個手推車比亞囡學行,希望亞囡會進步啦...........

[ 本文章最後由 mewong 於 07-7-9 10:47 編輯 ]

伯爵府

2019新春慶豚圓 分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

原文章由 mewong 於 07-7-9 10:46 發表
我尋日係玩具反斗城買左個手推車比亞囡學行,希望亞囡會進步啦...........

mewong ... 你買左邊隻車俾囡囡呀 ?? 我心思思想買 .. 不過睇中果架要三百幾 ... 好貴

男爵府

我買左架特價$169.9個部,都算ok但亞囡唔係好玩,亞囡種係唔很行,15個月啦!都唔知點算好..............:-( 都唔知隻腳係唔係有問題,真係擔心死我.?-( ?-( ?-( ?-( ?-(

大宅

醒目開學勳章

mewong
你架車仔好平呀..我買果架都成30usd呀, 不過見叻叻都玩得好開心, 都值架.
岩岩買番黎時, 佢都唔玩架, 過左成個星期先試黎玩咋, 慢慢黎啦.

btw, 今日同叻叻去做15個月大既body check up, 醫生叫佢試行, 佢都行到十幾步比醫生睇啦..:)
醫生話下次18個大時, 要識講10words..叫我係家教下佢..唉..又另一個難題比我..叻叻而家一個字都未識講..

原文章由 mewong 於 07-7-10 10:25 發表
我買左架特價$169.9個部,都算ok但亞囡唔係好玩,亞囡種係唔很行,15個月啦!都唔知點算好..............:-( 都唔知隻腳係唔係有問題,真係擔心死我.?-( ?-( ?-( ?-( ?-(

男爵府

你囡囡真係好叻呀~我個囡就唔點啦!!

大宅

醒目開學勳章

我個女係叫叻叻...哈哈..不過唔係真係咁叻...我地5月尾買架poohpooh車比佢..佢用左2-3星期先識推住行, 但你會覺得好開心, 因架車仔真係有幫到佢

原文章由 mewong 於 07-7-10 15:40 發表
你囡囡真係好叻呀~我個囡就唔點啦!!

男爵府

亞b尋日玩個架車啦!!!希望亞b有進步啦!!

Jasmine你識行未呀~~~近排點呀~~

伯爵府

原文章由 mewong 於 07-7-11 11:59 發表
亞b尋日玩個架車啦!!!希望亞b有進步啦!!

Jasmine你識行未呀~~~近排點呀~~

Jasmine呢排咪成日罰自己企囉...又懶叻咁放開手企..企幾秒就坐低..跟住要我地讚佢叻...

不過佢都仲未敢開步行...等我都拿拿聲去買架車先...:-|

大宅

醒目開學勳章

係咁架..叻叻都係咁架..比多兩星期啦..會step出第一步架啦...努力加油∼∼

原文章由 wing 於 07-7-11 17:06 發表

Jasmine呢排咪成日罰自己企囉...又懶叻咁放開手企..企幾秒就坐低..跟住要我地讚佢叻...

不過佢都仲未敢開步行...等我都拿拿聲去買架車先...:-|

男爵府

悠悠豬尋日叻左好多,佢自己推推吓架車,自己企係到打掌仔同跳舞,不過佢都係唔很行.希望悠悠豬一日進步過一日啦!!!!

我初初唔買就驚悠悠豬唔玩浪費曬,但悠悠豬玩就覺得值得,Jasmine你早d買啦!!希望Jasmine會玩啦!!!努力啦!!!!!!!!!!!!!!1

伯爵府

Jasmine頭先企係度放晒手跳舞..我覺得佢叻左架la...起碼放膽左丫嘛

大宅

醒目開學勳章

wing
你叫家姐仔同佢玩多d..應該會進步得仲快d架..

原文章由 wing 於 07-7-12 10:59 發表
Jasmine頭先企係度放晒手跳舞..我覺得佢叻左架la...起碼放膽左丫嘛

男爵府

悠您豬噚日單手推車,佢以為自己好叻,但係我見到都覺得危險佢搖吓搖吓好似就趺咁.佢有一次自己行左4步到,都算日日有進步!!!

大宅

醒目開學勳章

如果係屋企..係一個安全既地方, 我都唔理佢會趺架. 佢自己趺趺下就會放大膽d行架啦..叻叻而家仲未行得好好..成日都行幾步就坐低 bomp一聲架啦..不過有絛片片頂住..我都冇理佢..佢又冇喊..

原文章由 mewong 於 07-7-13 14:05 發表
悠您豬噚日單手推車,佢以為自己好叻,但係我見到都覺得危險佢搖吓搖吓好似就趺咁.佢有一次自己行左4步到,都算日日有進步!!!

男爵府

悠悠豬噚日很自己行十幾廿步啦!!可能真係買左架車關係.見到都好開心:lol: :lol: :lol:

伯爵府

我仲未買車呀..又想買三輪車(有長柄推果d)..無理由買晒兩架咁貴架嘛...:-|

大宅

醒目開學勳章

WING
係啦..我都諗緊仲買唔買果架tricycle呀..但而家叻叻未玩得住..因佢未真係行得好好..但我見d mami買左..好似好正..哈哈..心思思想買..

mewong
咁咪即係識行啦..

原文章由 wing 於 07-7-18 18:34 發表
我仲未買車呀..又想買三輪車(有長柄推果d)..無理由買晒兩架咁貴架嘛...:-|

首頁
23456...7

尾頁

跳至