跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我屋企有兩架三輪車(1架係大表姐留左6年,令1架係姨媽送比悠悠豬),如果你想學行就唔係好合適,因為架車推時會好快.噚日悠悠豬佢趺左好多次落地下重趺親個頭同塊面,佢識轉彎行左小小啦!!我想下星期五帶悠悠豬去中央圖書館唔知好唔玩呢?我上星期日同佢去左西田bb餐廳食嘢!!但d食物份量好小,悠悠豬食完出哩叫我比包包佢食,所以我星期二打電話去西田bb餐廳反應左叫佢地d份量可以大d同甜品可以選擇凍同熱,因為悠悠豬唔like食凍嘢.我下次去我要同佢食咖哩個款,我睇newspaper話咖哩個款好好食同好快買曬,我上次去都買曬好失望.

大宅

醒目開學勳章

我呢邊都有newspaper講你話既餐廳呀..好似好正咁..不過..乜bb食得curry既咩?
你bb冇整到流血呀?

原文章由 mewong 於 07-7-19 10:56 發表
我屋企有兩架三輪車(1架係大表姐留左6年,令1架係姨媽送比悠悠豬),如果你想學行就唔係好合適,因為架車推時會好快.噚日悠悠豬佢趺左好多次落地下重趺親個頭同塊面,佢識轉彎行左小小啦!!我想下星期五帶悠悠豬去中央 ...

男爵府

我都問過佢地話食得唔辣得個香味,冇流血趺親個頭仔,趺完佢都係咸左兩聲就冇咸!!Thank You!!你囡囡點呀!!行得”雲唔雲”

大宅

醒目開學勳章

叻叻而家行多過爬.不過行得唔快..同行行下都會一坐坐左係度架..出街就成日話要落地咯...又唔知自己未行得好.成日都要行落地..哈哈

原文章由 mewong 於 07-7-19 12:39 發表
我都問過佢地話食得唔辣得個香味,冇流血趺親個頭仔,趺完佢都係咸左兩聲就冇咸!!Thank You!!你囡囡點呀!!行得”雲唔雲”

男爵府

悠悠豬都係成日要落地,婆婆話佢好煩自己唔識行又要落地(我要返工婆婆照顧佢):-( :-( :-(

大宅

醒目開學勳章

呢個時候既bb係咁架啦..個個都要學行..
我番hk時..都係我媽媽幫我湊架..佢好多時都話..叻叻咁樣..叻叻果樣..但個口咁講..個咀係咁笑. 個心不知幾錫叻叻..成日叻叻前叻叻後..哈哈..我都聽慣...而家我地番左黎..佢好掛住我女呢..

原文章由 mewong 於 07-7-20 08:58 發表
悠悠豬都係成日要落地,婆婆話佢好煩自己唔識行又要落地(我要返工婆婆照顧佢):-( :-( :-(

伯爵府

2019新春慶豚圓 分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

jasmine都係咁 .. 成日要落地 .. 但佢只係可以企 .. 一步都行唔到 .. 又成日要我拖實佢兩隻手黎行 .. 攪到我倦到死

伯爵府

2019新春慶豚圓 分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

原文章由 mewong 於 07-7-19 10:56 發表
我屋企有兩架三輪車(1架係大表姐留左6年,令1架係姨媽送比悠悠豬),如果你想學行就唔係好合適,因為架車推時會好快.噚日悠悠豬佢趺左好多次落地下重趺親個頭同塊面,佢識轉彎行左小小啦!!我想下星期五帶悠悠豬去中央 ...

悠悠有無坐係d bb位度呀 ? 過左15個月仲俾唔俾坐呀 ? 我都想帶jasmine去呀
中央圖書館我又想帶佢去..不過我呢排係屯門..出去好遠..攪到好懶唔想去

男爵府

悠悠豬都15個半月,不過佢唔係坐入面,入面好多人等得3個位,佢坐bb椅.你都係住屯門我都係.我都覺得好遠,冇所為啦要帶佢見識多d嘢幾遠都要去.

大宅

醒目開學勳章

唔止架..要就住佢既高度..我連個back都痛架..哈哈

原文章由 wing 於 07-7-20 12:25 發表
jasmine都係咁 .. 成日要落地 .. 但佢只係可以企 .. 一步都行唔到 .. 又成日要我拖實佢兩隻手黎行 .. 攪到我倦到死

男爵府

悠悠豬近日唔很自己行,一定要人地拖先行,都唔知佢想點.........

伯爵府

Jasmine自己企就得..但始終都未敢踏出第一步:-|

大宅

醒目開學勳章

可能係佢驚跌呀, 咪未敢自己行咯..叻叻而家唔鍾意我拖住架..仲煩

原文章由 mewong 於 07-7-24 11:17 發表
悠悠豬近日唔很自己行,一定要人地拖先行,都唔知佢想點.........

大宅

醒目開學勳章

你有冇計下佢可企幾耐呀? 因叻叻都要自己企到有耐d時間先開始step第一步

原文章由 wing 於 07-7-24 12:14 發表
Jasmine自己企就得..但始終都未敢踏出第一步:-|

男爵府

上星期一/二佢都很自己行廿步,到星期三開始佢就唔很自己行,一定要拖住行,可能個幾日跌得太多,佢驚左唔自己行,冇發啦同自己講佢很行已經好好

大宅

見到你們在此交流 bb 成長的第一步, 令我回想番 sophie 當初唔識行但又想自己四處八卦時, 係被維景會所的一架學行車引發佢知道原來可以推住 d 嘢來行, 到現在佢仍然喜歡推塔塔

mewong,
跌倒痛係會有少少怕行, 但你要俾機會佢自己學爬番起身, 唔好即刻抱或太緊張, 如果唔係佢會仲驚跌呀. 多 d 俾佢去有軟墊的地方行, 咁就唔怕跌得太傷.

俾個片段你哋睇吓, 個八卦妹已經懶叻咁打橫行.

原文章由 mewong 於 07-7-25 09:07 發表
上星期一/二佢都很自己行廿步,到星期三開始佢就唔很自己行,一定要拖住行,可能個幾日跌得太多,佢驚左唔自己行,冇發啦同自己講佢很行已經好好

[ 本文章最後由 reginefhk 於 07-7-25 09:37 編輯 ]

男爵府

悠悠豬唔識爬呀!!我唔會太緊張我覺得須其自然

大宅

醒目開學勳章

唔爬係唔緊要的..我有個朋友9兄弟姐妹都冇爬過就行 :)

原文章由 mewong 於 07-7-26 09:27 發表
悠悠豬唔識爬呀!!我唔會太緊張我覺得須其自然

大宅

醒目開學勳章

哇...sophie打橫行都得啦..咁好快會識jumping啦.

原文章由 reginefhk 於 07-7-25 09:36 發表
見到你們在此交流 bb 成長的第一步, 令我回想番 sophie 當初唔識行但又想自己四處八卦時, 係被維景會所的一架學行車引發佢知道原來可以推住 d 嘢來行, 到現在佢仍然喜歡推塔塔

mewong,
跌倒 ...

大宅

Re: Jasmine仲未識行

我個囡而家15個月都仲未識行. 我都好擔心.

首頁

尾頁

跳至