跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Re: Jasmine仲未識行..

hi bbgirl .. 你囡囡唔扶住野可唔可以企得穩呀 ? jasmine都仲未得呀..我一隻手拖住佢叫佢企..唔俾佢另一隻手扶野..佢會不停係度搖黎搖去架...我亞媽話佢根本未夠力學行喎..

大宅

醒目開學勳章

fifi
你仔仔又係同一日呀..:))
如19lbs 仔黎講..係light weight左少少, 不過叻叻都唔係重架, 唔緊要啦, 我之前都驚佢唔夠重, 但冇法架,佢都唔係食太多野, 食粥都食得少過人架. 醫生都話冇得迫, 佢係食咁多就咁多咯. 下個月又去check up..到時睇下幾多lb啦..大家黎報下啦..我而家比叻叻食yogurt..好似話會肥番少少既..checkup完就知啦..
叻叻唔識叫mama..只識叫dad dad..叫我叫da da..嘿嘿

大宅

醒目開學勳章

bbgirl
叻叻都係咁架..叫佢行黎.佢會crawl黎架..而家我同老公開始同佢玩game..我地兩個唔企太開, 咁要佢黎爸爸到..跟住佢到左爸爸到, 又叫佢黎媽媽到..咁佢好似好興奮咁..都ok架..今日見佢可行6步啦..

大宅

醒目開學勳章

wing
如你女未識企, 典實鄧仔仲好過車仔架..因冇*look*麻..

大宅

畀面勳章 爸B勳章

我桐桐都未敢自己放晒手行, 單手拖住佢行, 就行得好快, 不過尋晚佢都終於敢放晒手行到一步咁大把

大宅

我o個時係有比學行車Marcus玩架!
5知咁樣係咪有幫助,不過就5係好耐,
每日約15mins,佢不知幾開心.
但真係5駛太心急,Marcus今日又有危險動作!!
自已推張圓高"登"去高櫃邊再爬上去攪o野玩,
真係冇跌落地算佢好彩!!
真係行開兩步入廚房羅Do野都5得!
就比D驚喜你

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

jasmine而家好鐘意企係身...不過係只限企 .. 一步都唔行...

大宅

醒目開學勳章

rabbitjc
桐桐同叻叻既進度好似差唔多呀..單拖住行都得..但都行唔到好多步, 自己就行到幾步啦..但一步得半吋咋..哈哈.都行得好攪笑架.

大宅

醒目開學勳章

fifi
叻叻果時係婆婆度住都有玩學行車, 但其實唔係咁好. 我早知對腳仔唔好, 我會叫媽媽唔好買啦..而家太遲..
叻叻未識行..都有危險動作架..就係想自己上sofa..但好在佢未夠高..哈哈..不過成日搵我黎做扶手crawl上sofa..比佢激c

大宅

醒目開學勳章

WING
企得多就得架啦..叻叻都企左幾個星期就自己行左第一步啦..而家訓練緊佢行多幾步..

伯爵府

我都有買左部二手學行車 .. 諗住佢會快d學識行啦 .. 點知返健康院d姑娘一睇佢對腳就知佢有用 .. 仲叫我即刻停添呀 .. 好彩佢都唔係成日坐姐..
jasmine而家去到邊都要扶住企起身 .. 要睇到實一實 ..

大宅

Hi wing,

我囡囡唔扶住都可以企得穩,但叫佢自己行就唔得,一定要爬,至於單手拖佢行,佢都可以行到幾步。

大宅

Hi Carrie210,

叻叻可以crawl上sofa,我囡囡暫時都未識,但成日見我係廚房做嘢時候,就扶住度門企起身,跟住就扶雪柜慢慢逐小逐小行入廚房攪嘢。

大宅

醒目開學勳章

Wing
咪係咯..叻叻仲玩左幾個月tim架, 番到黎呢邊, 我老公又叫我買比個女用, 我話唔買咋, 唔係仲坐得耐呀, 而家見佢對腳冇咩野先安心d咋, 唔知係唔係咁..所以對腳咁耐先夠力企呢..

大宅

醒目開學勳章

bb girl
叻叻係想crawl上sofa..不過未夠高...嘿嘿.佢生得細粒呀..
係呢..你個女女個頭cool好型仔呀,係你織架?
我都驚叻叻入kitchan, 因我仲未買doorgate呀..都係要買啦..我呢度買要好貴下..50-90蚊呀..usd..

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我個囡同你個囡一樣唔識行同企係到搖吓搖吓,我好擔心亞囡唔識行,亞囡係.07.04.06生日都15個月啦!!都唔知點算好.其實真係好唔開心..... :-(

伯爵府

mewong .. 醫生都叫我唔駛咁擔心..所以你都唔好唔開心啦...個個小朋友都唔同 .. 佢check過無問題就ok la .. 遲d就遲d啦 ...

大宅

醒目開學勳章

mewong
你女女15月大時會唔會去checkup呀?係去咪問下醫生咯, 其實就唔怕既, 我見呢度既鬼妹仔都有成16個月都未行架, 我之前都驚叻叻咁耐都唔行, 但我媽媽講, 我都成18個月先識行, 所以可能個女似我咯. 我諗都係好似出牙仔咁, 有d bb出得快, 有d出得慢咯.

伯爵府

carrie ... 又咁o岩..我都係18個月先肯行呀...我亞媽 果時仲驚我唔識行..成日帶我去睇e生呀..

大宅

醒目開學勳章

wing
我唔只係行得慢,..媽媽話我講野都係慢過人架, 好似過左兩歲先識講野...

首頁
12345...7

尾頁

跳至