嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

仔仔出濕疹越黎越嚴重, 邊度有食物敏感測試做呀??

有無人知邊度有得做,同埋幾錢呀??

複式洋房

Re: 仔仔出濕疹越黎越嚴重, 邊度有食物敏感測試做呀??

你去私家醫生度問

複式洋房

你好兒科醫生有得做驗血架test,我個兒科醫生就$900-$1800
如果要做皮膚敏感測試就一定要去皮膚科

別墅

我睇緊0個個兒科醫生幾好0家~,當每一個病人第一次睇完佢之後,佢都會叫你做皮膚測試,是他免費送給的,不過當然要排期啦,我都排緊期, 係佢診所到做的~你看看有冇興趣啦~如有請PM我~我比資料你~我個女都係因為濕疹而睇佢的~

大宅

Hi! Ivychan512,

我個女都有濕疹, 可否pm個兒科醫生資料給我, 謝謝!

別墅

Hi , Ivychan512

我個女都濕疹十分嚴重, 您可不可以 比個兒科醫生 d 資料我呢, 有d 朋友介紹的, 不太成功, 我也想做皮膚測試, 先行謝過.

大宅

hi ivychan 512,

我都想要兒科醫生既info. 唔該晒.

咁你女d濕疹好d未呀. 我個仔就淨係面到頸同身手腳都有啦.

複式洋房

hello,

有家長介紹我去買藥霜叫Elidel, $160.
不含固醇,瑞士出品。我女頸同身手腳都有,用了好左好多。
藥劑師叫蛋白質,花生,chocolate, 蝦海鮮可免則免

大宅

但我想問ELIDEL 係咪兩歲以上先用得架?? 蛋白質係咪等於肉類唔食得呀??
CircleOne 寫道:
hello,

有家長介紹我去買藥霜叫Elidel, $160.
不含固醇,瑞士出品。我女頸同身手腳都有,用了好左好多。
藥劑師叫蛋白質,花生,chocolate, 蝦海鮮可免則免

複式洋房

hi Ivychan512 , pls send me the details of your 兒科醫生, thank you

複式洋房

你買時問下藥劑師,我不清楚。還有一個不含固醇的乳霜藥劑師話好,不過成$400元。
蛋白質包括雞蛋, 奶(可減則減)。

男爵府

Hi, IvyChan512,

我個女都有濕疹, 塊面紅晒, 我有興趣, 請比個兒科醫生資料我, 謝謝! 萬分感激!!

禁止訪問

洋房

Ivychan 512,

Pls send me information of your doctor, thanks a lot!

別墅

請各位媽媽留意, 我已經睇左一段時間, 所以我唔肯定佢宜家仲有冇免費皮膚測試, 其實佢睇氣管仲好過睇濕疹,而且好細心, 不妨一試!仲有呀~請你地唔好問佢地有冇免費皮膚測試, 因為咁樣問好奇怪, 如果咁問人地一定覺得你為左個皮膚測試而睇佢啦!醫生覺得你個BB有需要, 當你拿藥既時候姑娘就會比張紙你, 叫你約期做測試!醫生資料我會pm 比你地, 你地自己考慮下去唔去試下啦~講明先呀~如果冇唔好怪我喎~因為我自己個女都仲排緊期!

補充一句: 診費連藥費一次是三百幾至四百, 第一次是會貴些的!

禁止訪問

洋房

我仔仔4個半月大,D濕疹一路都係時好時壞,之前一個月好咗一排,點知近半個月又返發,仲幾嚴重!睇到佢塊面,心痛到....:-( :-( 可唔可以PM我,俾D有用資料我參考下?十萬分感謝!

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 爸B勳章

Hi,

Could you please pm the details of Doctor. Thanks.

別墅

我仔仔

首頁

尾頁

跳至