跳至

首頁

尾頁

大宅

攪到我好担心!

我個囝已經4個月大....我叫親佢都唔轉個頭應我 (我在後面叫佢).....攪到我好担心.....我試拍埋手掌, off tv, 加埋叫佢.....佢都唔'彩'人.....但佢一個月大的聽力test....又pass wor..

各位mami你地個b, 你叫佢時, 佢會點ge?

男爵府

Re: 攪到我好担心!

我叫我bb時, 佢會望住我囉...一開電視就更加望到眼都唔郁.
如果我拍埋手, 佢就會笑唔停o家喇...
你個仔一向都係咁o家???

禁止訪問

子爵府

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我叫我個臭b 佢都會即刻望住我微微笑, 如果我再大動作d 郁黎郁去唱歌仔或拍手掌更加會大笑到卡卡聲.

侯爵府

我個 B 識認聲 tim 嫁... 公公一開聲就笑嫁喇... 如果佢訓緊... 公公一講野, 佢就起身嫁喇... 佢知道公公係負責同佢玩嫁麻...

不如你再帶佢去耳科專科做到次 test...

健康院 D 姑娘都話聽力測試 pass 左唔代表正常嫁...

複式洋房

Re: 攪到我好擔心!

你可以用個搖鈴分別在左右耳邊搖睇下佢的反應∼∼
我見醫生係咁做!
有時佢未必知認得自己個名住家∼∼

別墅

我個仔係做左好多次聽力 test 都唔 pass ga, 直情睇埋威爾斯耳鼻喉科添, 黎緊 6 月尾又要做 test, 但我都唔係太擔心, 因為我講野佢真係有反應, 我覺得佢對聲音好敏感, 成日訓左有少少聲佢都會醒的.

大宅

Thank you for all mami’s sharing!

其實我哩2個星期特別留意阿囝d聽覺…..之前佢有時大聲d都會扎一扎….重要買珍珠抺比佢定驚tim…食咗重幾有效….唔會咁容易’扎’…
咁平時通常在bb正面同佢講野….咁佢見到我地又好開心笑wor….有時我同佢 e e or or….佢又回應 e.e. or..or…更加冇為意lor…
但近來我在bb側邊偏後的位置叫他…..佢不會轉去望….好似聽唔到咁….但佢視力就ok…見到d野就追住望lor….

我都試過用個搖鈴分別在左右耳邊搖, 不過佢都冇反應呀!

我今個星期三要返母嬰健康院打針….再問下姑娘 或者 再做聽力test…如果佢地都幫唔到我….我再唸住睇專科lor…

p.s. waterloo希望你個b都冇事吖!

別墅

我個仔 total 都做過不同的聽力 test 4 次了, 都係話左耳 fail, 不過我同老公都話佢右耳 ok 就得啦..... 未做過亞媽都唔會知, bb 真係有太多問題令人擔心, 真係估唔到連聽覺都要攪到我咁擔心, 呢 d 野以前真係0念都無0念過的.

大宅

我bb都好似你個情況,健康院姑娘試多d兩邊叫佢喎, 我bb仲唔係點講嘢, 真係擔心佢因為聽唔到所以唔講嘢

csycin 寫道:
我個囝已經4個月大....我叫親佢都唔轉個頭應我 (我在後面叫佢).....攪到我好担心.....我試拍埋手掌, off tv, 加埋叫佢.....佢都唔'彩'人.....但佢一個月大的聽力test....又pass wor..

各位mami你地個b, 你叫佢時, 佢會點ge?

大宅

我睇書話BB對較刺耳嘅聲音較靈敏,你試下用D刺耳D嘅聲音引拒啊
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

首頁

尾頁

跳至