跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個BB出水痘呀,我點做好呀?

有人話比馬蹄水佢飲,得唔得架??(佢得兩個多月﹐飲了會唔會有事架?)

侯爵府

BK Milk勳章

Re: 我個BB出水痘呀,我點做好呀?

去睇醫生啦, 唔好亂俾佢食同飲, 向中醫point 睇水痘係一d 熱毒既. 我個仔向10個月時出左, 我煲"莞茜"沖身.

複式洋房

咁出水痘會出幾耐架??一個星期會好返未架,定係會好耐??
佢而宜家得果兩個幾月大,第時大個仲會唔會再出過架??

大宅

畀面勳章

睇左醫生未啊?一般要出9日啊,用"莞西"煲水卑佢沖涼啦

複式洋房

完來咁細個已經會出水豆..不過細個出都好,起碼bb細細個唔會係咁抓,不過我諗個b一定好忟..係咪會發燒架?完來用"莞西"水會ok,咁我第時都可以咁做..

複式洋房

我帶咗佢睇醫生啦,不過只係比咗CREAM同2隻藥水佢食,其中一隻係退燒藥。
佢好忟憎呀!又食唔到奶,之前佢食170ML,宜家得50﹣60ML,咁點算好呀?? 我驚佢會餓親。

複式洋房

仲有可唔可以同佢冲涼呀?? (因我一直都有同佢冲,但係佢全個人,由頭頂到腳趾都生多咗好多,咁點算好呀??)

首頁

尾頁

跳至