產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

照完4D,好心痛∼∼∼

我只係諗住KEEP返比BB,所以去照4D,但BB唔合作,用手姐住,醫生話睇唔到,推佢都冇返應,叫我地行下再返去照....
原來個時老公已唔鍾意,見到BB係咁比醫生推,搖下搖下,佢好心痛,仲同我講不如算數啦,今日當普通產檢.但我話要比成千蚊,而且我都係想留D相比BB第時睇返,咁佢都冇再出聲,但我知佢唔開心....
行左成個幾鐘之後返去再照,點知都係唔得,BB有半邊面比胎盤姐左,咁醫生又推佢,我見到BB搖下搖下,但佢係都唔郁,攪到我都好心痛呀,忍唔住同醫生講不如算啦...但醫生又唔係好心息咁,又推左幾次 :-( :-(

BB唔知有冇頭暈呢,對唔住呀BB..

大宅

Re: 照完4D,好心痛∼∼∼

放心, bb 比 d 胎水包住, 震盪感唔會好強, 可能盪下盪下, 玩得幾開心添 :lol:

民房

傻豬,,

BB係一定唔會有事架..
我第一胎都去照過兩次4D(一次係龔醫生,一次係曾醫生)
我個B兩次都唔合作..醫生都要係咁推個肚..希望可以整到佢轉一轉身..醫生咁做.都係唔想你地失望而回,,,果時我BB唔合作..我照+行街都搞左5-6個鐘...但醫生都冇放棄過..
所以你唔洗咁擔心~

大宅

陪月勳章

原來係咁照結構架..我都好驚呀,我21/6見C+醫生都要BOOK下個月左照,我都驚到時BB唔合作咩都照唔到又要比錢,真係好肉痛架:-( :-( 我上網看幫我照個醫生好似要成千幾二千蚊架..咁我真係要問吓C+醫生係咪真係照唔到又要比錢,下次照又要比錢先~希望到時BB合作些啦.

複式洋房

我上次去照結構性o個陣個b反轉左身,個醫生又係不斷郁我個肚,唔好話我個b,我都覺得唔舒服,佢仲要係好大力的......跟住個醫生又要我打側身訓一陣,然後再郁我個肚......最後個b都有轉到身,照到佢既器官,但我個肚就有d唔舒服囉....唔明點解個醫生咁粗魯的...

子爵府

2019勳章

其實又唔使咁傷心... BB 受到胎水包圍保護,俾個醫生推下唔會有事!你到時行路、訓覺轉身等都會令Bb 搖下搖下架啦!

不過我個人就覺得照 4D 唔值,我知道收費最平的醫生照4D 都要七百大元,而且1. 只係為左貪得意睇BB 的樣,無咩醫學價值 2. 遲多幾個月都會見到Bb 的樣 3. 聽過唔少人講話照4D 唔係一定會見到BB 個樣!4. 睇過人地d 4D 相,d 影像好似一pat 野,就算影到正面都好模糊

所以我o個時只係在20 週照結構性超聲波時順便照埋4D (4D 不另收費架) ,之後就無再照4D 啦!Bb 20 週時個樣仲係好瘦 (因為BB 後期先長肉),但我o個時都見到佢正面,都幾搞笑!

複式洋房

jeanne1120 寫道:
其實又唔使咁傷心... BB 受到胎水包圍保護,俾個醫生推下唔會有事!你到時行路、訓覺轉身等都會令Bb 搖下搖下架啦!

不過我個人就覺得照 4D 唔值,我知道收費最平的醫生照4D 都要七百大元,而且1. 只係為左貪得意睇BB 的樣,無咩醫學價值 2. 遲多幾個月都會見到Bb 的樣 3. 聽過唔少人講話照4D 唔係一定會見到BB 個樣!4. 睇過人地d 4D 相,d 影像好似一pat 野,就算影到正面都好模糊

所以我o個時只係在20 週照結構性超聲波時順便照埋4D (4D 不另收費架) ,之後就無再照4D 啦!Bb 20 週時個樣仲係好瘦 (因為BB 後期先長肉),但我o個時都見到佢正面,都幾搞笑!

其實都係無乜醫療價值, 但有紀念價值呢! 仲可以俾個b睇下佢o係我個肚時係點!

首頁

尾頁

跳至