自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

長期患有濕疹, 可以斷尾嗎?

細佬十幾歲開始有濕疹, 宜家都有十年, 一直都醫唔好, 發起上黎好恐怖, 全身都紅哂, 好痕, 心情十分差.
宜家只係病發時食西葯, 中醫睇黎睇去都差唔多!
其實濕疹有無得醫返好.

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 長期患有濕疹, 可以斷尾嗎?

我細個濕疹都好勁~, 來讀書壓力大,同心情問題影響!

我都係發果陣睇西醫, 平時食中藥,
我20歲左右無啦啦完全無左事~
好多人到左20歲左右會自然好番~無曬事~

侯爵府

但我細佬都30歲啦.
乜壓力大,同心情問題都會影響濕疹架咩, 死啦, 宜家佢搵緊份工要返shift同都有壓力架!

titankaine 寫道:
我細個濕疹都好勁~, 來讀書壓力大,同心情問題影響!

我都係發果陣睇西醫, 平時食中藥,
我20歲左右無啦啦完全無左事~
好多人到左20歲左右會自然好番~無曬事~

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

梗係有影響啦, 我朋友自己做nurse, 都係咁話架!
我朋友果時係睇余仁生中醫既, 佢話都唔錯呀, 不過每次藥費都幾犀利..........不過又咁睇, 余仁生咁有名, 唔怕佢賣假野lor
你可以試下

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如果真係濕疹太勁, 最好中西藥一齊用
因為有時 "r"到出血就要西藥,
平時無咩事食中藥,
不過要好番真係要幾年時間架~
叫佢relax下~唔好咁大壓力~

大宅

我見我朋友患有濕疹十幾年,佢呢3、4年介口介得好清,再加中西醫一齊睇見叫斷尾咋!

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我生完 BB 後都有濕疹, 週不時發昨, 最近睇左醫生 佢介紹我用 DOVE 果隻保濕沖涼液(粉紅色樽), 我用了數月, 都無再發昨, 你不妨試下.

Super-Man 寫道:
細佬十幾歲開始有濕疹, 宜家都有十年, 一直都醫唔好, 發起上黎好恐怖, 全身都紅哂, 好痕, 心情十分差.
宜家只係病發時食西葯, 中醫睇黎睇去都差唔多!
其實濕疹有無得醫返好.

侯爵府

佢已經介得幾清.
唔飲凍嘢, 唔食海鮮, 辣, 牛肉.
但都係時好時壞.
睇醫生都中西合壁.
佢而家只係搵緊工, 應該無乜壓力呱.
最驚就係搵到份工時做嘢有壓力而又發咋, 唉, 都唔知可以點.

:cry: :cry: :cry:

首頁

尾頁

跳至