親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

日式旅店一問

因是第一次去日本旅行, 又是自由行, 真的有些擔心, 唔知大家有冇係這個網訂過酒店呢 (唔知是否可靠)http://travel.rakuten.co.jp/en/

我想選這間日式旅店http://www.kaneyosi.jp/english.htm
, 唔知好唔好, 請問有冇人住過可比些意見, 我在"日本國際觀光振興機構"網見到有介紹佢係成員, 而我又很想入住日式酒店, 希望大家指點一下.

大宅

好媽媽勳章

Re: 日式旅店一問

別墅

呢間旅店在OSAKA大阪,你是去大阪定東京?
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

大宅

好媽媽勳章

是先到大阪再去東京.

男爵府

我好多年前自由行去日本都係住日式旅館,但當年未流行上網訂,所以我係寫左張好簡單的英文fax俾間旅館,主要係check in date, check out date, room rate, no. of persons. 咁佢會回返張fax俾我,跟住我想訂就fax返個人名同passport no.俾佢,到時帶埋佢的 confirmation去到check in就得。我相信上網訂應該都信得過的。

大宅

好媽媽勳章

Hi bbdou,

謝謝你的回覆, 對, 現在上網真方便多了. 其實住日式旅店好唔好, 值唔值得試呢.

Healthtwins

bbdou 寫道:
我好多年前自由行去日本都係住日式旅館,但當年未流行上網訂,所以我係寫左張好簡單的英文fax俾間旅館,主要係check in date, check out date, room rate, no. of persons. 咁佢會回返張fax俾我,跟住我想訂就fax返個人名同passport no.俾佢,到時帶埋佢的 confirmation去到check in就得。我相信上網訂應該都信得過的。

大宅

healthtwins
日式旅店都唔差,價錢平,我同呀仔都是住旅店上吓背包客棧个網子

男爵府

日式旅館好住呀,我鍾意住佢多過住酒店呀,不過你要遇左佢唔會好似酒店咁有咁多設施,有d日式旅館仲係冇私人洗手間,要同人share的,會冇咁方便,但係我覺得有風味d好玩d價錢又平d。

healthtwins 寫道:
Hi bbdou,

謝謝你的回覆, 對, 現在上網真方便多了. 其實住日式旅店好唔好, 值唔值得試呢.

Healthtwins

[quote]
bbdou 寫道:
[/quote]

首頁

尾頁

跳至