跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

SLing 係咪唔係好適宜newborn baby架?

http://www.slinglings.com/
請問o係度訂kei sling 係咪唔適宜初生嬰兒用架?
因為我發覺打橫擺左我個B 落去後,阿B對腳係疊住咁屈埋左架,係咪正常架? 有冇問題KEI 呢?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: SLing 係咪唔係好適宜newborn baby架?

我之前也買了一條有扣的sling,但覺得唔容易用,每次放阿囡落去佢又唔鐘意,可能佢仲細,等佢大d打直揹可能好d。

男爵府

Re: SLing 係咪唔係好適宜newborn baby架?

其實我用印尼揹帶果陣佢隻腳都係要疊住/屈埋架,但係我個仔就對條揹帶超反感...未放到落去就尖叫架喇

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我o個隻係冇扣架,不過見佢對腳疊住咁屈埋左,好似好辛苦咁,所以想問下你地有冇咁kei 情況出現囉,定係我用錯左方法呢?
(PS:我個B差唔多兩個月大)

複式洋房

我個仔又好鐘意喎!!可以貼得好實ok ga....
我大仔都揹到歲幾 ,,,ai....ar B係個肚都係屈住隻腳啦!!試下有幾種方法揹ga!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/rachelhahaworld/

大宅

我噚日用過,阿 b 無喊,仲好好
只許周官放火 不許百姓點燈

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

[quote]
dogdogling 寫道:
我噚日用過,阿 b 無喊,仲好好

大宅

我隻 b 對腳都係屈住喎!
你放心,而家 d bb 好醒,一定唔會委屈自己,有乜唔妥唔舒服就一定會捉投訴,即係大喊!
只許周官放火 不許百姓點燈

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

dogdogling 寫道:
我隻 b 對腳都係屈住喎!
你放心,而家 d bb 好醒,一定唔會委屈自己,有乜唔妥唔舒服就一定會捉投訴,即係大喊!

OIC 咁即係我應該冇用錯方法啦,至少佢唔會呱呱大喊先啦....,只係我驚整親佢姐,既然你地個b 都係一樣情況,咁我都放心d .................唔該晒.......

複式洋房

係呀係呀....如果唔舒服一定向你大喊示威 :-(
http://hk.myblog.yahoo.com/rachelhahaworld/

侯爵府

好媽媽勳章

大家可以試o下將baby打橫放, 對腳放出黎, sling包住bb pat pat對上地方, 佢地好舒適, 對腳唔會屈住... 雖然話屈住無問題, 但我個人覺得始終血液循環會無甘好... 正如我地大人有時訓醒都會覺得一邊手麻痺 ~ 我地一開始訓唔多覺唔舒服, 訓訓o下先會痺, 但因為訓著左未必會留意到

首頁

尾頁

跳至