興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

window 開機慢

[size=small]近來個電腦唔知攪邊科..開機要差不多成五分鐘..重次次都走
今夕吾軀歸故土  他朝君體也相同

民房

Re: window 開機慢

[quote]
男人四十 寫道:
[size=small]近來個電腦唔知攪邊科..開機要差不多成五分鐘..重次次都走

水晶宮

[size=small]唔知重有無其方法呢..thank's ~
foya_yafo 寫道:
你可能係"程式集"內"啟動"程式好多,,,你刪除番少少(冇必要即用o既程式,可以在"啟動"入面刪除)

試試看看la

別墅

你可以加大個 RAM或安裝個 memory optimizer
http://www.download.com/3000-2086_4-10660830.html

大宅

中了spyware or virus??
有沒有check 過??

背熟佢,被罵者一定比你罵到目定口呆!
講 你 又 唔 聽 , 聽 你 又 唔 明, 明 你 又 唔 做 , 做 你 又 做 錯 , 錯 你 又 唔 認 , 認 你 又 唔 改 ,改 你 又 唔 服 , 唔 服 又 唔 講 ...

水晶宮

[size=small]我先前都裝

水晶宮

[size=small]我本身用 norton 防毒..掃過話無事..真係百思不得其解..
:-( :-( :-( :-( :-(
山山 寫道:
中了spyware or virus??
有沒有check 過??

民房

format 部機
重裝windows!

水晶宮

[size=small]我都有諗過..不過好鬼煩架..要裝返好多

別墅

Windows Xp RAM 得 256 MB 真是不夠,起碼要 512 MB 甚至 1 GB 仲好,你亦可以安裝 TuneUp Utilities 2007 調校你的電腦至最佳狀態,效果全何不同。
http://www.download.com/TuneUp-Utilities-2007/3000-2094_4-10698444.html?tag=lst-0-1

水晶宮

[size=small]呢個 TU2007 唔錯喎..雖然得一個月試用.. THANK'S
hkw 寫道:
Windows Xp RAM 得 256 MB 真是不夠,起碼要 512 MB 甚至 1 GB 仲好,你亦可以安裝 TuneUp Utilities 2007 調校你的電腦至最佳狀態,效果全何不同。
http://www.download.com/TuneUp-Utilities-2007/3000-2094_4-10698444.html?tag=lst-0-1

侯爵府

畀面勳章

男人四十 寫道:
我先前都裝鰦個 ccleaner..但係都無乜郊..ram 我就得 256M..唔知有無關係..

得果256Mb ram行Xp,...想唔慢都幾難~
就算你tune多幾野memory optimizer都係於事無補
係『先天不足』

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至