跳至

首頁

尾頁

大宅

bb對旦白勁敏感 !! HELP !!

琴日比少少(2tbs)佢試, 點知bb勁敏感腫到豬頭甘 :-( :-(

[size=x-large]有無人知bb對旦白勁敏感, 1 yr 支針可唔可以打架 ????

子爵府

Re: bb對旦白勁敏感 !! HELP !!

有冇帶bb睇dr呀???
邊到腫呀???????敏感可大可小,,因為唔知有冇影響到某d器官都腫影響呼吸~~~所以都係帶bb睇醫生俾醫生聽下檢查下!!!

1years支針,姑娘話如果對蛋白有敏感而影響到呼吸就唔得,即如:透唔到氣,,窒息o個d,,不過最好都係問醫生好d~

bb敏感快d退啊.....好擔心呀我都....
兩個都係我心肝定>3<

大宅

jodie 仲有無事呀? i'll pray for jodie, take care!!!

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

男爵府

好似一定要食左旦白先可以打1years支針架∼
我BB個醫生都問LOUIS對旦白有冇敏感....

大宅

thank u all....一陣夠鐘就打去健康院...如果唔打1yr支針, 唔知有無第二d針代替tim 架 ?-(

我最唔開心就係星期六叫工人比少少旦白bb試, 點知bb腫到豬頭, 佢居然無打比我...佢自以為事, 隔左幾個鐘bb退左, 以為ok, 等我地黃昏返到屋企, 佢先講, 但祖迪個身仲有敏感 + 呆呆地..

跟住同佢沖涼時, bb大嘔, 我真係好驚 :-( :-( :-( , 即刻打比叔仔 (e生)...你知bb敏感可大可少, 隻死野居然唔打比我, 而家邊個係bb呀媽 !! ...好彩bb無發燒, 又無氣促炸...

今日祖迪隻腳都仲有少少紅疹...我真係好慶, 星期六又省左工人一餐...我對呢個工人真係無野好講 ...換左佢就事在必行 !!

大宅

Emen,
我上次去健康院問過, 姑娘話如有蛋白敏感要打針前同醫生講, 佢哋會抽起蛋白成份來打0架 woh! 你問下健康院 la!

你係咪齋俾蛋白 jodie 食 ar? 我冇試過就咁俾蛋白佢食 ar, 我只係俾麵包, 蛋糕 之類亞囡食, 因為裡面都應該有蛋白成份! 想問下你有冇俾過麵包, 蛋糕 之類jodie食 ar? 情況係咪一樣?
一家四口

別墅

Emen,
I heard that if BB is allergy to egg white, he need to take the vaccination at hospital. My BB has eczema, I am also afraid that she will allergy to egg white.
Did your BB take 5 in 1 in private doctor? I also heard that there was little egg white in 5 in 1.

大宅

頭先打比個西e..佢話keep on 比bb試旦白, 比少少佢再試, 試多幾次比佢慣下

如果打支針前都仲好敏感, 無辨法要去e院打wor, 有咩事都可以急救 ...嘩 ! 講到甘恐怖

我之前係旦白溝旦黃, 再加2tbs落d粥煮:cry: :cry: :cry:

頭先健康院個姑娘話成隻煲, 再比少少旦白 (指甲份量)比bb再試.

大宅

skchiu,

我無比旦糕/麵包比bb試, 一來就煲粥, 唔知係咪2tbs太多, 搞成甘 :-(

c + 話再而家比bb續少試試到慣, 真係好怕bb再受苦 :-(

skchiu 寫道:
Emen,
我上次去健康院問過, 姑娘話如有蛋白敏感要打針前同醫生講, 佢哋會抽起蛋白成份來打0架 woh! 你問下健康院 la!

你係咪齋俾蛋白 jodie 食 ar? 我冇試過就咁俾蛋白佢食 ar, 我只係俾麵包, 蛋糕 之類亞囡食, 因為裡面都應該有蛋白成份! 想問下你有冇俾過, 蛋糕 之類jodie食 ar? 情況係咪一樣?

大宅

iadalovebb,

yes, my bb took 5 in 1 in private doctor but got no problem so far...

iadalovebb 寫道:
Emen,
I heard that if BB is allergy to egg white, he need to take the vaccination at hospital. My BB has eczema, I am also afraid that she will allergy to egg white.
Did your BB take 5 in 1 in private doctor? I also heard that there was little egg white in 5 in 1.

別墅

My BB also took 5 in 1 in private doctor, and she has no problem up to now.
Your doctor is correct that you can continue to give small amount of egg white to your BB. If he still allergy to egg white after several time, you should stop. You may test it again after 6 months.
Emen 寫道:
iadalovebb,

yes, my bb took 5 in 1 in private doctor but got no problem so far...

首頁

尾頁

跳至