產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幾 時 先可 以 裝 bb 床 放 係 自 已 間 房 ........

請 問 最 好 幾 時 先 可 以 裝 bb 床 係 自 己 間 房?????另 外, 本 人 想 郁 動 吓 張 床 的 位 置 放 bb 床, 係 唔 係 要 入 院 生 時, 叫 老 公 做 先 係 最 適 合 及 安 全 呢?????

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 超級版主 BK Milk勳章 15週年勳章

Re: 幾 時 先可 以 裝 bb 床 放 係 自 已 間 房 ........

你唔係屋企(去街時),你 老 公就可以動手安裝或搬床

bb床早d買,新床有氣味,要時間揮發,房間空氣要流通

伯爵府

2019新春慶豚圓

Re: 幾 時 先可 以 裝 bb 床 放 係 自 已 間 房 ........

最好係你bb出左世先裝~依家乜都唔好搞~

伯爵府

好媽媽勳章

係呀, 我o個時都係我係醫院生左bb之後, 老公先係屋企整bb床, 反正係醫院要留院2-3天, 佢有足夠時間可以"砌"掂張bb床既.

carrie_1102 寫道:
最好係你bb出左世先裝~依家乜都唔好搞~

複式洋房

醒目開學勳章

我好早裝bb床, 老公趁我在睡房瞓覺時係客廳裝, 只要大肚婆望唔到就得. 不過, 信唔信就見仁見智!

子爵府

2019勳章

梗係早d 裝啦... 入院先黎裝?!

我早在預產期前兩個月已經裝,仲有幫手裝 (扶住下咁者,主力都係老公裝)

我算係早左d o既!不過老公話快d 裝好張床,等自己適應一下床仔在家的情況,又可以在得閒時抹下床仔;同埋新床仔同新床褥會有陣味,所以要開下窗散下d 味!若你入左院老公先裝床,BB 就會吸哂d 味... 我諗你都唔想呱!

你入左院,老公一個在屋企 「lei 咁 hei」,又要返工又要去探你又要在家幫你打點... 呢個時候仲要叫佢砌床仔?

男爵府

我仲有2日就32wks啦,打算月底前就訂床,跟手裝埋,都係唸住吹下風,散下d味先

如果你唔迷信就ok啦,真係怕你就唔好在場,等其他人裝都ok呀

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

大宅

其實吾迷信的話,幾時都可以裝
如果真係怕和心裡吾舒服就吾好啦,費事影响到自己心情,影响bb

首頁

尾頁

跳至