母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

畀面勳章

母乳飲食問題

如果要餵母乳 有否要特別注意飲食 有否一些食物會影響BB
請分享一吓
THX

大宅

Re: 母乳飲食問題

我無戒口, 但就試過食完荔枝後, BB 個身出了紅點, 嚇死我, 我亞媽話荔枝 "醋", 所以我唔敢再食荔枝 (一個荔枝三把火).
荔枝, 荔枝
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

男爵府

你食咩=bb食咩, 所以唔好飲酒..尤其係餵bb前, 如果唔係bb會面仔紅卜卜, 好似飲醉左咁(姑娘講), 其實平時唔健康d野, 唔好食咁多, 豆腐..魚湯...雞..食多d都無衰架
▲諾情♀奸豬山莊▼
05-8-15, 諾情小b早3weeks趕住出黎, 為的是俾me me一個birthday^3^啜。 3.15kg重, 中size, 唔錯唔錯。
    小b要身體健康快高長大))

男爵府

我最愛的咖啡、奶茶.......都戒左三年多了 :-( ,唔想影響bb(同我)吸收鈣質。

子爵府

我無介口架,但係會寫低每日我同亞女食過d咩,有次我食過燕窩亞女就出一撻撻紅印,好似濕疹咁,過咗幾個鐘就散,之後我都無再食燕窩lu
未經本人許可, 不得轉載

大宅

嘩! 你好偉大, 奶茶都戒, 我未生 到生埋 到而家都戒唔到, 日日都要飲.

yan&longma 寫道:
我最愛的咖啡、奶茶.......都戒左三年多了 :-( ,唔想影響bb(同我)吸收鈣質。

別墅

我反而食燕窩都冇問題. 咖啡、奶茶就真係唔敢試.

大宅

我戒左煙同酒已經覺得好叻, 奶茶係人生唯一的喜好, 戒唔倒. :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊