夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

你地有無試過打老公?

如果有,你地老公會有咩反應?你們又是為什麼出手呢?

大宅

Re: 你地有無試過打老公?

果次好嬲, 好大力禁打左佢兩下, 佢咪企係度對住你笑, 然後咋帝話痛, 其實對佢來說係小兒科, 因為佢好大隻架 !

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有,差不多日日都打,佢當我同佢玩

禁止訪問

該用戶已被刪除

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都係玩下就有law, 如果真係打起上黎的話, 我諗我會好傷
koko'o 寫道:
玩吓就有,真打就暫時仲未試過.
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

玩的時候拍佢幾下就有。

如果話嬲的時候, 我未試過郁手打人,老公都無打過。打人根本就解決唔到問題, 而且=火上加油。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有呀..... 因為佢飲醉酒!!!!!

嬲到我死死吓. 我咪打佢囉

子爵府

我成日都打佢架喎... 有時仲會咬佢tim
不過都係玩o者...
嬲得濟打都試過...

複式洋房

我試過, 但現在收斂左好多, 我以前的脾氣好燥, 試過佢激嬲我, 我一巴打落佢塊面度, 現在巳經好少

侯爵府

好媽媽勳章

有!
不過我多數都係咬佢
唔知點解見到佢咁好肉地, 就好想咬佢一啖
但係而家少咗好多啦, 因為佢會嬲ge

佢都時時會"meat"我, 埋由同我咬佢一樣law

民房

從來都無打過佢, 佢好大隻, 如果我打佢, 佢未痛我都已經甩較囉 :lol:

大宅

有架~
激到我好嬲咪打佢囉~
不過佢一d都唔痛喎~
我就痛到死死下囉~

民房

我都間唔中俾老婆係街到車巴我架,其實都幾冇面,不過我知道她經常都是一時手快,所以我都沒有跟她吵架,不過唔開心就梗有。

男爵府

梗係有啦~~打交添

子爵府

畀面勳章

有呀, 有次嗌交嗌得好激, o係條街度打左我老公一巴...

民房

但係如果你太太開始打你,男人當然唔會還手,但係梗係會好唔開心.......漸漸地,她覺得這個方法可以解決問題,可以令你聽她的,你每一次和她吵,最後換來的就是打。在這期間,假如你黑面,言語上有任何出錯,她會打得更厲害........這情況已出現到會受傷的地步,應該怎樣處理

大宅

我以下所講概係真人真事, 故事男主角係我個中學舊同學。

呢對夫婦年約40, 結婚十多年, 沒有小孩, 原因係個女人唔肯生。男人外表文質彬彬, 說話陰聲細氣, 完全係溫柔內向形, 女概肥大肉厚, 性格外向活躍。

當年個女人主動追求個男人, 原因係男概係大學生, 而女人只係中五程度, 一心以為嫁大學生會有福享, 日後唔洗做。 可能係個男人性格太內向, 又或者時運未到, 係大公司工作多年依然係中層, 人工唔過二萬。 但女人堅持要買樓買車, 所以多年來都係無積蓄, 而個女人當然要做野。

數年後, 個女人開始日日埋怨個男人無用, 嫁左俾佢仲要做, 如果男人反駁或者黑面, 就一巴車落個男人度。 開頭男人好自卑, 覺得係自己攪到個老婆咁唔開心要打人, 所以無還手, 仲安慰自己話係老婆一時火遮眼....

打得一次, 自然有第二, 三, 四....次, 試過一次男人還手, 女人老羞成怒, 取出菜刀追殺男人, 男人嚇到躲在房內, 女人見男人躲避, 就跑到露台作狀跳樓, 男人見到好慌, 即刻出來抱住女人, 求佢唔好死, 結果女人又打男人一餐。

有一次二人在車內吵架, 當時架車行緊高速公路, 個女人就打開車門, 伸隻腳出車玩危險, 嚇到個男人立即停車兼讓步。

男人多次向我訴苦, 我初時好同情佢, 有一次, 我問個男人點解咁怕女人, 佢話自己在公司好內向同自卑, 除左老婆, 就咩都無, 而個女人唔發神經的時候, 是對他很好的, 例如親自下廚煮佢鍾意食概野, 又活潑開朗, 同佢一齊好開心。

我聽完男人的說話, 我開始明白點解個女人咁對佢, 一個完全無尊嚴的人, 人地點會尊重佢, 自此我也不再聽這個男人的"苦經", 免得連我都睇佢唔起。

民房

好多謝你提供的真事,這個男人非常愛她的老婆,她害怕她傷害自己,害怕她尋死,所以他對這些不公平的對待都密密忍受。他的老婆可能是清楚他老公的弱點,也有可能是有情緒的問題。這位先生最錯的是不懂得怎樣處理和認識了你這個朋友,他向你訴苦,你不幫他不特止,還換來你給他是一個"完全無尊嚴的人"的稱呼?

很多人也很幸福,感情,婚姻生活美滿,但又有多少人需要面對他/她的伴侶有

大宅

男人打女人同女人打男人有咩分別,男打女,女既覺得不再被愛,女打男,男既覺得全無尊嚴,難度男會覺得他仍在被愛?女既又覺得她有尊嚴?兩者皆受傷害,只係表面睇法唔同

你想問既係女人打老公既心態,還是男人被打後應該如何制止情況惡化呢?

首頁

尾頁

跳至