跳至

首頁

尾頁

複式洋房

勁嘔點算好呀?

我返工又嘔、放工又區,尋晚連三更半夜都嘔。 :tongue: :-(

大宅

Re: 勁嘔點算好呀?

hi raycjaneh,

咁大獲?
你通常作嘔的時候會不會肚空空....你可以試下食白麵包or餅乾之類的食物...."朗"下胃..cos'胃酸分泌會令人作嘔的...
你try try la.... :-P

大宅

我都係勁嘔, 日嘔夜嘔, 每餐後都嘔, 無重過, 好辛苦.

複式洋房

我嘔到輕左呀!
不過醫生話係咁wow,要等到四個月先會好轉......
仲話有可能體重會繼續跌落去添.
但我都好多謝你地既分享 :lol:

別墅

聽聞食下梳打餅會好 D,又有人講食酸薑、話梅...會舒服 D,希望幫到你地。

大宅

我有bb5wks時都係成日嘔架,你地食唔食到野呀?我食到野,不過食完又嘔,一日可以嘔4,5次架,中醫叫我食d薑同埋炒薑飯食,你地試下呀,我食左幾日薑飯,之後冇嘔幾日,過多幾日又再嘔過,依架就好d,因為我聽西醫講,每餐唔好食咁多,一覺得飽就唔好再食,我就用呢個方法冇嘔幾日啦,呢幾日都好舒服,你地試下呀!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我都有嘔同好多胃氣既問題,所以尋日去check up時問左個姑娘可以點,佢話一朝起身飲d暖水落肚,同埋食多士喎,仲有要擺定有氣'曠'泉水o係身邊,話會舒緩d胃氣,不過我自己就未試過,都係少食多餐咋.

複式洋房

不過我好奇怪,我發現我食牛肉會嘔得勁D架! :cry:

大宅

我係8月媽咪,我初初有都係咁嘔,
你地試下呢個方法可唔可以幫到你,我自己就好work,
唔好食咁多酸薑、話梅,
因為你嘔返出黎仲辛苦, 好酸好"la"喉嚨,
可以一作嘔記食糖, 維他命c高既糖,e.g得力素糖
一有益,二可以止嘔(醫生教)
當然唔好係咁食,otherwise糖份過高.
so far我食左真係舒服好多

大宅

好媽媽勳章

我上一胎就由3個月嘔到5個月~~

呢胎而家成日作嘔,同埋好多胃氣~~
前排睇醫生叫左佢開D止嘔藥~食完冇嘔!!
但會眼訓
醫生話D藥對大肚婆矛害,可以放心食!!
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

首頁

尾頁

跳至