跳至

首頁

尾頁

複式洋房

越來越驚...

我第一胎,預產期係10july,但係呢幾日開始腳腫,仲好容易攰,之前既日子都算順利,身體尚靈活,不過現在真係....仲有覺得阿b郁得好大力,好似想早d出來咁。

日日都有幾次假宮縮,一來就成個人都軟哂,腰骨都冇力....真係好驚生既時候唔知點!

至慘係公司要我番埋呢個星期先可以放假,心理已經有d怕痛同擔心,仲有工作既壓力.... :-( :-(
見到自己腫過豬蹄既腳,真係好想大哭。

男爵府

Re: 越來越驚...

我都係7月10日預產期, 小小腳腫, 訓左成8個鐘, 但都係想訓覺, 我都覺得小B呢排郁得大力左, 有時仲踢到我痛, 假宮縮就有小小. 你都係仲有幾日放產假, 放鬆d啦, 唔好咁緊張啦.

複式洋房

我的預產期是7月16日,現在覺得很累,不願做任何事.放鬆D啦,不要太緊張.

複式洋房

你放產假未呀?

豬BB2007 寫道:
我的預產期是7月16日,現在覺得很累,不願做任何事.放鬆D啦,不要太緊張.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 育兒性格勳章

我預產期係7月7日, 對腳都好腫呀, 不過我就想佢快d出世啦, 話晒衣家都已經足晒月麻~
不過黎d野都係由呀b決定啦

大宅

我係7月25日edd, 各位媽媽, 你地都咁遲先放產假? 我前3後7, 因為我怕自己早阿。

依家阿b成日狂郁, 真慘! 不過我就無腳腫, 阿b阿b你快d出來la

民房

我7月11日預產期,不過到左呢個倒數階段真係好辛苦

覺得自己成隻企鵝禁,連健康院啲姑娘檢查果陣都話阿

B你快啲出嚟!辛苦死你阿媽啦!haha..

民房

我都係7月11日預產期, 個肚已經陰陰痛左成個星期啦...而家一日訓10個中都仲係好累..但聽日人又話要行多d先可以生得順利d....咁熱ge天氣...您地有冇行多d呀???

伯爵府

belle_chan 寫道:
我都係7月11日預產期, 個肚已經陰陰痛左成個星期啦...而家一日訓10個中都仲係好累..但聽日人又話要行多d先可以生得順利d....咁熱ge天氣...您地有冇行多d呀???

老公都係咁講,話想我行多d,但係熱成咁,點行??

子爵府

各位準媽咪,放鬆啲啦!好好享受埋呢幾日二人世界啦!!同可以一覺瞓到天光嘅日子,阿b出世後,呢啲係奢侈品,哈哈!不過你會好開心.呢段日子真係會辛苦啲,不過要加油,見到阿b出世後,會唔記得架啦!我係0607媽咪,有兩個女,一年前呢段時間,我都好興奮等阿b嚟.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

民房

hi belle

禁啱嘅~不過我都唔覺個肚陰陰痛喎~
宜家天氣禁熱,我都係唯有趁早上同埋黃昏至敢出街行

複式洋房

我係第一胎,尋日最後一日番工,d同事都估我會7月前生得(edd係10-july),因為個肚實在大得很.....

我都好想行多d,但係除左天氣熱之外,我行多一陣就會肚痛+腰痛....

大宅

廣華話我七月七號, 私家話我十號, 我返埋廿六號先放假, 因想之後休息時間多一點, 都覺得對脚突然腫左好多, 我有同事話若腫多兩次, 就係生得咖啦, 但我成日同亞 b 講 叫佢七月先好出嚟玩. heeeeeee

別墅

呢幾日對腳腫咗好多!我本來26號開始放....但係而家已經好辛苦所以今日開始放假....9月3日先返工
佢地成日叫我行多d ,而家咁的天氣"又熱又焗"行多陣都中暑啦!都唔知點!一係就夜晚食完飯先行! 我預產期係9號我都好驚....而家真係係屋企等生....諗諗吓真係唔係咁相信自己過多2個星期就生bb..... 好似發夢咁!!!
唔知似我定似我老公呢???

別墅

我對腳都係呀!上兩星期開始腫得好緊要啊!晚晚訓覺墊起腳都係咁...依家行步路都好吃力。 :-(

複式洋房

其實大家有冇成日假宮縮同腰骨痛? 我只係行一條街去食餐飯都要抱住個肚才行得郁,回想自己2個星期前都仲行得好快,唔相信自己既活動能力會一日差過一日....

唔係唔想行,而真係太熱啦,身體又負重,腳又腫wor。

民房

我有宮縮呀.....不過唔知真定假..而家半夜3點幾我痛到訓唔到...每次1-2分鐘....其實幾時先應該去醫院呢.....

大宅

我都係呀!! 我預產期係7月16日, 大慨一個禮拜前開始個肚會陰d陰d痛, 但就時有時無, 宮縮都多咗! 而且我隻腳之前一向都無腫, 但e幾日開始好似有少少腫啦!

而最驚係我今朝起身去廁所, 抹抹時有一舊好細舊嘅血, 唔係一滴, 係好似血塊咁一舊, 但就真係好細舊, 之後到而家都無再發現有血啦, 所以唸住睇定d先, 因為我聽人講有d人見紅之前都係得好少, 但過多幾日就可能會嚟料架
Welcome to my blog蝦仔媽媽

別墅

咁要小心d 留意住自己..

大宅

有血塊咁得人驚, 你睇醫生時記住要問, 小心隨時生得!

我個肚都有時陰陰痛同埋呢一個月嚟, 右邊下面應該係恥骨痛, 尤其坐下起身行時最初個幾下, 真辛苦.

蝦仔媽媽 寫道:
我都係呀!! 我預產期係7月16日, 大慨一個禮拜前開始個肚會陰d陰d痛, 但就時有時無, 宮縮都多咗! 而且我隻腳之前一向都無腫, 但e幾日開始好似有少少腫啦!

而最驚係我今朝起身去廁所, 抹抹時有一舊好細舊嘅血, 唔係一滴, 係好似血塊咁一舊, 但就真係好細舊, 之後到而家都無再發現有血啦, 所以唸住睇定d先, 因為我聽人講有d人見紅之前都係得好少, 但過多幾日就可能會嚟料架

首頁

尾頁

跳至