跳至

首頁
12345...33

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

2001年11月份既BB媽媽會(Part V)

all mom
多謝大家一直支持呢個媽媽會, 而家又開到 part V 啦, 大家既友誼又好似踏進一步咁, 希望大家同自己既仔女都會友誼永固!! 想睇返 part IV 可以 click 呢到 ~ 2001年11月份既BB媽媽會(Part IV)回顧返我地既開心日子.

為左方便大家, 我都將我地會既媽媽同仔仔/囡囡既 list 出黎:
Louisa................18 Oct (囡囡- Cherrie)
Jay...................02 Nov
琳琳媽咪...............02 Nov (囡囡- 琳琳)
銘銘媽.................03 Nov (仔仔- 銘銘)
October...............03 Nov (囡囡)
HeiMaMa...............03 Nov (仔仔- 曦曦)
瑤瑤媽咪..............03 Nov (囡囡- 瑤瑤)
kitchow...............04 Nov (仔仔- 晞晞)
fungma...............04 Nov (仔仔- 豐豐)
Mrs. Fong............04 Nov (仔仔- Matthew)
kimima................05 Nov (仔仔- Jeremy)
Vanessat...............06 Nov (仔仔- 熙熙)
齊齊Mother............06 Nov (仔仔-齊齊)
Adrian Ma.............06 Nov (囡囡)
Pochocco 2001(Ming)...06 Nov (囡囡- 晴晴)
leelee................06 Nov
Aaron Ma..............07Nov (仔仔-Aaron)
Ella..................07 Nov (仔仔)
仔仔媽咪...............07 Nov (仔仔)
totoma................07 Nov (仔仔- toto)
EC....................08 Nov (仔仔)
Kate..................08 Nov (囡囡)
Ahtkk ………… 08 Nov (囡囡 – 婷婷)
Cookie................13 Nov (囡囡)
rosalinelau .......... 13 Nov (仔仔 - Henry)
MC....................14 Nov (囡囡)
Brianmama.............16 Nov (仔仔-Brian)
Betty媽咪.............18 Nov (囡囡- Betty)
CCT...................18 Nov (囡囡- 清清)
MicMa.................19 Nov (仔仔- Mic)
AimeeLin.............19 Nov (囡囡 - 彥彤)
alice.................20 Nov (囡囡)
燁燁媽/Vicky...........21 Nov (仔仔- 燁燁)
Carol.................21 Nov (囡囡)
Jeff_mom..............21 Nov (仔仔- Jeff)
Fei Fei Mum...........22 Nov (囡囡- Fei Fei)
Mat. Ma...............22 Nov (Mat.)
Jam-Jam...............22 Nov (囡囡)
Kam Kam...............24 Nov (囡囡)
JoJoLui...............24 Nov (仔仔)
琦琦Mammy.............24 Nov (囡囡- 婍婍)
Debbywieland..........24 Nov (囡囡)
happyma...............25 Nov (囡囡- Tiffany)
zoellc................26 Nov (囡囡)
CalvinMama............28 Nov (仔仔- Calvin)
LongLong_ma.........28 Nov (仔仔 - 朗文)
BeBeLee(Cathy-Tse)....29 Nov (囡囡)

男爵府

Re: 2001年11月份既BB媽媽會(Part V)

我來報到先!!!
------Pochacco2001(Ming)------

大宅

我都來報到. . . 大家好!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

welcome

別墅

我都來報到,
pochacco又話星期六見,原來吹水.

別墅

我都來報到.

別墅

昨天琳琳到小學考分班試,有中文,英文和數學,還問她出生年份,學校說想平均分配學生的質素,但我有些懷疑.

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

琳琳媽
我前日因為銘銘學校要 outing 做 project, 所以有機會同d家長傾吓計.
佢話油天都係咁, 要考編班試, 油天都係咁講, 話考編班試係為左平均返d 質數喎, 不過我地覺得佢地相睇下自己收d 咩學生, 同埋點都會有d 睇成績而 group 埋一齊既, 學校係唔敢咁揚, 因為政府唔俾所有一年級至三年級按成績分班嘛, 所以咁講囉.
我仲聽到有兩個銘銘學校既小朋友, 考完出黎喊呀, 話d 英文好深唔識做呀. 死啦, 編班考已經咁大壓力, 再讀上去咪唔得掂, 有d 擔心佢地添.

別墅

銘銘媽:
銘銘不是讀油天啊!當日我幼兒園有8名小朋友去浸聯,當中有個好好的朋友仔一起,而且我又叫老師訓導一輪,所以我覺得她冇壓力,其實我估是我們的家長大壓力,令到d小朋友驚慌多d.一切讓上帝安排吧!!

原本今日去馬場睇八一跳傘隊,因天氣唔好冇得睇要改期,真掃興.

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

琳琳媽,
唔緊要啦, 天氣唔好, 就算有得睇都唔好睇啦, 等改期可能仲好添.
銘銘入左廣東邊官小呀, 果間係佢爸爸間學校, 爸爸幾仲意既, 不過我就麻麻啦, 好似你咁講, 天父會帶領佢, 我都放下, 希望官校第日中學果時入返官校嘛.

別墅

銘銘媽:
我在第2個topic見你講個國民no.,我搵唔到我個國民no.,我已去了觀看帳戶,但都搵唔到.

民房

請問10月尾的可以報到嗎? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kimama 寫道:
我都來報到.
:wave: :pint: :-D :-)

別墅

wfmic922:
歡迎你!!!你的是仔仔or女女?

各位:
我們一家和5個琳琳同學仔家庭昨天去了麥理浩夫人渡假屋住2日1日夜,真可惜.昨天落大雨,但好彩晚上都有得去遊泳.這次旅程雖然都幾好玩,(因為有10個小朋友),但膳食方面就痲痲,好似囚犯咁定時定候食飯,定時定侯收碗,下午仲趕人走tim,而且早上8時,渡假屋就關冷氣,但12時先交房,唔出去都唔得,差少少如果派埋d剪草較剪叫你去剪草咁就似囚犯啦!!

別墅

銘銘媽:
我搵到啦!原來我係683.

男爵府

琳琳媽,
唔好意思!
我星期六無去找你添!我們一定有機會見面的!

各位,
我囡囡向7月7日都會去小學考分班試,所以我都有d緊張!
------Pochacco2001(Ming)------

別墅

Pochacco:
分班試大多數都問小朋友哪一年出世.琳琳昨天已分班,交完表之後,老師叫我們去見校長,還要雪琳讀小一預備班,我心知不妙,後來一入校務處好多家長係度等,校長好嚴肅的叫人入去,我個心不知幾緊張,後來到我,她問我琳琳d英文是不是好差的,我想了一想說,老師沒有投訴琳琳d英文差,她拿之前考的分班試題,英文交白卷,她要琳琳重做,但琳琳那刻又識做,(之後問琳琳點解當日唔做,好說當日是老師用英文問她,她一定唔識啦)後來校長知道好是識做的,d語氣也比較溫柔,後來還說不用上小一預備班,我個心都定d.

男爵府

琳琳媽,
我聽完你講我仲驚!晴晴的英文就係非常之差的!死啦!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

琳琳媽
可能新版呢個可以即刻睇到個國民 no, 唔洗搵得咁辛苦.
上星期同銘銘去學校買書同埋訂做校服, 有果個英文班好抵, $390/6堂, 仲有外籍老師教添. 我地緊係即刻同佢報啦.
我而家都開始叫爸爸 train 多d 銘銘既英文, 仲買左兩本好似暑期作業咁既野, 叫佢當平時充補咁做, 當然暑假會叫佢做多d 啦, 希望佢習慣日日放學返屋企有功話做, 唔洗佢日日放學睇電視, 遊手好閒.:evil: :evil:
原文章由 Pochacco2001 於 07-7-4 22:18 發表
琳琳媽,
我聽完你講我仲驚!晴晴的英文就係非常之差的!死啦!

首頁
12345...33

尾頁

跳至