親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

hinhin_ma 發表於 14-1-27 01:13
退稅果度...我睇到人地話是按TOTAL, 有唔同%... 唔是把每件D 稅都退番.... DUTY FEE 買, 是咪佢每 ...

計唔掂

大宅

究竟點買最低???

禁止訪問

回覆:Cheddar85ang 的帖子

水晶宮

引用:究竟點買最低???

原帖由 suesami 於 14-03-17 發表
究竟點買最低???
都係喺Lotte duty free用visa白金卡買得較抵,但唔係所有貨品都齊全,買唔到嗰啲先去shop補倉,滿30000w搞埋退稅

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆 Cheddar85ang 的帖子

去完了? 分享下買咗咩好嘢

水晶宮

引用:回覆+Cheddar85ang+的帖子去完了?+分享下買

原帖由 phoebe_ming5 於 14-03-18 發表

去完了? 分享下買咗咩好嘢

打散哂無影相!
用開嘅innisfree乜都買啲,粉底買咗vidi vici, 另外喺O Hui 買咗2套set 裝返嚟試吓。好多都未開始用,仲用緊舊嘢

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

innisfree 面瞙以外,有咩必買?

男爵府

Cheddar85ang 發表於 14-3-17 21:03
都係喺Lotte duty free用visa白金卡買得較抵,但唔係所有貨品都齊全,買唔到嗰啲先去shop補倉,滿30000w搞 ...
可以退幾多% 稅?

水晶宮

引用:回覆+Cheddar85ang+的帖子innisfree+面瞙以

原帖由 phoebe_ming5 於 14-03-18 發表

innisfree 面瞙以外,有咩必買?
我最近用緊呢5樣嘢都幾好。
雖然你想知mask以外嘅產品,但呢3隻mask真係好用:
Olive heating massage mask
O2 pore mask pack
Jeju volcanic pore clay mask

另外呢隻防曬好清爽:
Eco safely perfect waterproof sunblock

Olive real eye cream潤得來唔立

公爵府

Cheddar85ang 發表於 14-4-8 17:44
我最近用緊呢5樣嘢都幾好。
雖然你想知mask以外嘅產品,但呢3隻mask真係好用:
Olive heating massage mask ...
想問下3CE olive young有無架??

水晶宮

引用:Quote:Cheddar85ang+發表於+14-3-17+21:03+

原帖由 ponysee 於 14-04-02 發表
可以退幾多% 稅?
可參考#18。
如果去明洞Lotte duty free或機場買,已經免了稅

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:去首爾點買彩妝品-護膚品先最抵?

我去兩次,第一次去duty free買,但發覺街舖做特價,duty free係無,講緊係買一送一,點計都是街舖平,duty free人又多,sales又串,所以第二次我無去

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

Cheddar85ang 發表於 14-3-17 21:03
都係喺Lotte duty free用visa白金卡買得較抵,但唔係所有貨品都齊全,買唔到嗰啲先去shop補倉,滿30000w搞 ...
想問, 咁去shop補倉,滿30000w搞埋退稅, 係去機場先退嗎 ? thx

水晶宮

引用:Quote:Cheddar85ang+發表於+14-4-8+17:44+

原帖由 bb081090 於 14-04-08 發表
想問下3CE olive young有無架??
印象中好似無

水晶宮

引用:Quote:Cheddar85ang+發表於+14-3-17+21:03+

原帖由 hoitsunma 於 14-04-08 發表
想問, 咁去shop補倉,滿30000w搞埋退稅, 係去機場先退嗎 ? thx
我係呀,喺shop同sales講會做退稅,sales會俾個信封入起張單你

hoitsunma  THANKS^^  發表於 14-4-9 11:32

大宅

有冇 JM 去過新羅樂天免稅店買 whoo? 吾知價錢系咪一樣呢?

水晶宮

引用:有冇+JM+去過新羅樂天免稅店買+whoo?+吾知

原帖由 WING1004 於 14-04-09 發表
有冇 JM 去過新羅樂天免稅店買 whoo? 吾知價錢系咪一樣呢?
我喺機場見有新羅,有樂天,應該係2間唔同的公司。
我無比較過價錢,所以唔知邊間平啲。
但Lotte用visa/白金visa有discount, Shilla 無呢個discount

大宅

請問係一張單一次過滿30000won嗎?可唔可以其他shop加埋30000won?? 如果退稅係機場邊度整同埋退稅嘅野要唔要hand carry俾佢睇定係就咁俾單就ok?? thanks

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

35歲lu

邊隻眼霜可去幼紋?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

babie_s 發表於 14-4-16 11:38
請問係一張單一次過滿30000won嗎?可唔可以其他shop加埋30000won?? 如果退稅係機場邊度整同埋退稅嘅野要 ...
啱啱尋日返黎...太趕,仲有一張冇退到稅.....
方法一: 其實你可以早d 去到機場, 去左 J counter 對面 TAX REFUND 到CHOP左印先, 基本上唔開O急CHECK的 !但要拎比佢睇你個O急咁LOR
方法二: 因為我坐 CX , 又拎左2個o急. 咁係 H COUNTER Check in 先, 再將要退稅的行理 pack 同一o急, 咁冇稅個o急 寄艙先! 再去 J COUNTER 對面 TAX REFUND 到CHOP印,跟手隔離可以再寄埋個O急退稅行李 !

入閘, GATE 28 拎回現金.....通常你唔講 佢會比返WON 你, 但其實收左你10%, 只會退6-7% , 其實個D 單上有寫退幾多 $$$
不過要注意, IF 你個退稅封,係 GLOBAL BLUE, THEN 你要抃 GLOBALBLUE個邊, IF 你個封係ORANGE COLOUR, 咁就要去排 ORANGE COLOUR 個邊 的GLOBAL TAX FREE !

首頁

尾頁

跳至