懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

由3度開到10度,妳地痛左幾耐至生到亞B呀?

因我子宮頸未成熟,所以被趕出院,待再有先兆至入院催生,不過見D人開到3度後都要痛成幾粒鐘(十級痛楚)....真係嚇到傻...
做人亞媽真係唔易.... :mrgreen:

珍珠宮

Re: 由3度開到10度,妳地痛左幾耐至生到亞B呀?

0-8度....3個鐘(可以忍到痛, 仲未入產房, 因為自己懵懵下唔知就生得)

8度-生得...2個鐘..

洋房

0-2度,唔知几多因為唔算好痛,
2-10, 19個鐘痛到命都冇

男爵府

畀面勳章

[quote]
jojoplanet 寫道:
0-8度....3個鐘(可以忍到痛)......

妳都好勁喎...我見對面床都痛到癲(開到4度)... ...有咩秘決咁忍到痛... 教2招黎好喎

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

0-2度,唔知幾耐因為唔算好痛, 行得走得.
2-10度, 4個鐘頭生左小b (大痛兩個鐘頭左右啦).
,

大宅

我痛左3個幾字,連埋生1個鐘多d

別墅

0-3度:6個鐘
3-10度:16個鐘

開頭0-3度,懶醒,以為自己頂得順,唔用任何止痛。
到後來發現一直未穿水,助產一刺穿,痛到頂唔順,要不停吸止痛氣體。
到最後個一個鐘,助產搶走我個面罩,拍醒我,要我出力生,唔係會焗親個仔,醫生仲call定手術室standby,無左止痛氣,好痛,我亦出盡力,終於生左個仔出黎。

雖然現在我記得生個時好痛,但我竟然唔記得係點樣痛。所以唔使驚啦。

大宅

我係見紅入院,都未有陣痛又未穿水, e生話亞女心跳有問題要催生, 比助產一刺穿水, 10分鐘後開始痛,6個鐘
後開得1度, 之後頂唔順打左支止痛針, 再6個鐘後都係開得2度, 最後call手術室standby,要開刀生亞女 :-(

大宅

我係見紅入院,都未有陣痛又未穿水, e生話亞女心跳有問題要催生, 比助產一刺穿水, 10分鐘後開始痛,6個鐘
後開得1度, 之後頂唔順打左支止痛針, 再6個鐘後都係開得2度, 最後call手術室standby,要開刀生亞女 :-( [/quote]

珍珠宮

小馬仔....你好勁呀....你第幾胎??

因為我子宮未開要塞藥...我以為只係子宮張開的痛咁咪唔敢叫姑娘, 忍住囉....到忍唔到咁諗住叫姑娘比止痛藥我食點知姑娘黎到一check就話...wah...8-9度啦.....我生之前成日行路, 可能咁就快d生囉...

fw9166 寫道:
[quote]
jojoplanet 寫道:
0-8度....3個鐘(可以忍到痛)......

妳都好勁喎...我見對面床都痛到癲(開到4度)... ...有咩秘決咁忍到痛... 教2招黎好喎

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我係見紅入院既,細痛(1-2.5度)痛左十幾個鐘,但係頂得住,開到2.5度已經頂唔順要落產房,一穿水,大痛三個鐘,生左半個鐘!
但求順利  

大宅

0-3度:13個鐘 (無乜痛)
3-10度:2個鐘 (打0左針, 唔係好痛)
生亞 b 用0左15-20 分鐘

別墅

由第一下痛到生, 用了4個幾5個鐘.
第一下痛同第二下痛相差7分鐘
由一度開到1.5度用左3個幾鐘
由1.5度開到9-10凌用左一個鐘左右
最大痛係發現9度至生得, 要用笑氣.
姑娘一模有9度, 即call醫生, 醫生20分鐘到, 用10分鐘準備, 跟住用三下力就生了亞仔了.

大宅

我3分鐘一次陣痛足足痛了2日2夜,無訓過 - 1度都未開. 後來醫生催生 : 用無痛分娩, 無痛有得訓, 6個鐘後開到9度停藥水, 用了半個鐘自己用力生 - 唔係好痛. 所以一定要用無痛分娩. 我冇乜後遺証.
[url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/pic/080130/QHJc.jpg[/img

大宅

0-5度:唔記得啦,,剩係知入到院都5度啦,,
5-10:1個鐘多d,,
夜晚7點幾見紅都冇入院,,(好少好少)
再夜d11點幾又見紅,,(都係好少)
半夜2點幾開始少少m痛感覺,,
4點幾再痛多少少,,
6點幾仲行得走得食得,,
7點幾先去醫院,,
等d醫生8點幾9點黎睇,,已經開到5度上產房,,
10點幾生左呀b,,

別墅

催生.....姑娘穿水,,吊催生水......唔知個時幾度.....但到bb出世已經係20個鐘後.......打左4支止痛針,,真想死咁滯 :-(

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

大囡,入院時1度,10個鐘後開到9度,但個多小時後仍沒進展,加上bb心跳唔靚,最後開刀
細b,入院時4度(由第一下痛到入院只是45分鐘),六個鐘後就生了細b

侯爵府

3度開到10度45mins~~ :lol:

別墅

唔係好記得3度到10度要幾耐, 總之由穿水開始到生o左阿b一共用o左5個鐘, 痛就唔係話好痛, 因為由有感覺開始都好似肚痀o既感覺, 跟住就勁聞臭氣, 過o左一排姑娘就問我打唔打止痛針, 無幾耐就訓著o左, 仲有鼻鼾聲添, 好搞笑, 跟住就聽到姑娘話 : 10度o剌, 醫生好快就到, 醫生到o左, 無幾耐就生o左阿b。

複式洋房

3度到生43分鐘

首頁

尾頁

跳至