自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 你地行過 Mega box未, 感覺點??

Thx.

咁我唔去住lu

fungwongphie 寫道:
都有D裝修味.....因 works still in progress @ some shops, like Mega Sport and the Mega Kids !!!! We saw a lot of big 公仔 @ the Mega Kid. V looking forward to be there later !!!

However, some people may think that the food court there is a 6-star hotel !!! 2 adults with a 1-2 yr old baby would occupy a whole table (the bench is long enough for 2 adults + a kid to sit comfortably as in my opinion). 茶餐廳都係咁要坐4人ga ma !!! Most important point is......eat fast food g ma, not afternoon tea......

So, DO NOT GO THERE @ RUSH HOURS !!!!! and for that it definitely drag me away from this mall @ rush hours..........no need to 迫 with this kind of inconsiderate people.....

[quote]
beverly@mimi 寫道:
想問下,個到有無裝修味?
eg天拿水味、木味
thx.
[/quote]
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Not at all ~~

Free 3 hr parking with any purchase..........next magazine/sudden weekly said buying just an ice-cream cone will do............hehehehehehehe !!!
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

男爵府

很多shops 也未開, 很難評商店, 但開了的店號商品也不錯, 食方面選擇不多, lift 常滿, 不易上落, 我對電梯有點confused (因為我比較沒有方向感的), 有些電梯不會停某幾層樓, 可能以後去多些便會熟落, bathrooms 也很清潔!

最讚的有幾樣:
地方不小, 推嬰兒車蠻予服的
商場的員工極之helpful and friendly
很多時有wonderful performances : 如 magician 和小朋友玩 (我的kids 極之enjoyed), stage shows, 免費素描...etc.

男爵府

目黑壽司唔好食,魚生無魚生既鮮味,壽司飯似白飯,唔夠醋味。

別墅

感覺有d似返左大陸
因為個兩間大鋪既貨都係made in china
價錢比ikea平
不過quality就......
去逛街就幾好
有得睇,有得食
買野就要諗清楚喇

珍珠宮

好媽媽勳章

德福廣場既接駁車要排45分鐘先上到車

去到商場好好好多人,連搭扶手電梯都要排隊,去到邊都要迫

B&Q-好多大陸野,普普通通啦.....

Spotlight-大就大,D野唔靚又唔抵,行行下見到堆紙札公仔,真係嚇死人....D貨又亂,燈光又暗,感覺好奇怪~

其他地方我都無去到,因為太多人太迫.....買杯野飲都等左45分鐘,好難得先係溜冰場附近搵到個位坐下....最終行左唔夠兩小時就走左LU~

公爵府

唔值得去囉

男爵府

susi1024169 寫道:
....
Spotlight-行行下見到堆紙札公仔,真係嚇死人....

係咪開party 用既pinata 呀? 唔係見到好多地方有得賣架bor.. 我見到佢不知幾高興啦~~~ 唔使週圍搵嘛!

大宅

生日朋友請食飯,順個便去行下,好多舖頭都未開,好悶,13樓食醉x樓,味道勉強叫及格,埋單至知恆生卡半價,經理生先自稱真材實料,點知,好o野,返到屋企肚疴,當晚兩次,第日三次,今日個肚仲有D痛,哎吔!
優秀的政治家必須是個令別人相信他有誠信的大說謊者。
麥基亞維里

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

d貨好大陸feel,B&Q 咁樣quality 賣d價錢,老實講,唔會幫襯。最搞笑係好多實惠或$10店的膠箱同用品賣,但仲要賣貴d,山長水遠,未重過咩。

上次仲唔好彩,上13/f果間 '自家客菜' 食午飯,一肚氣。從來未試過一間咁差的食肆

叫個粉比囡囡食,明明個waiter問要乜湯底,講左魚湯,黎到時變左好清好清的味精湯,d栗米又變酸左,其實佢地講聲唔好意思,搞番好佢,都會算數。但個waiter竟然話 : d魚湯個師傅今日溝悕左,d栗米都係咁架?-(。到黎另一碗,個order係龍蝦湯底,黎到又變左好清好清的味精湯,另一個waiter竟然夠膽話:呢個係龍蝦湯黎。救命!國王的新衣咩!個大話都要有說服力先得架!

另一order係菜牌上寫住的龍江雞及沙薑雞(寫明收費唔同),黎到係一模一樣,一問之下, 另一個waiter竟然答rder菜牌上所寫的,都係出呢款雞。到呢個時候,冇辦法唔嘔血!

問心果句,d野已經好難食,仲有班咁的極品,個部長又

伯爵府

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至