自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

昨晚無開冷氣睡, 只開兩把風扇

我知開冷氣睡覺最舒服, 但今時今日人人都開對個地球唔好, 所以係房放左兩把小風扇打對面來吹, 即左右兩邊吹, 將d風且起都幾涼, 當然家有小朋友就要安全放好, 不要比佢地摸到, 而且部冷氣機唔駛咁傷, 日開夜開都要比它休息下, 係好熱先開一陣, 若成日在冷氣地方個人都易累好多, 室內空氣亦唔流通, 所以如果可以, 屋企加把風扇隨時用得著.

大宅

Re: 昨晚無開冷氣睡, 只開兩把風扇

平時我係夜晚個個洗澡後先開,太約9點開到1點倒啦,但係昨晚真係好熱呀,所以開到4點先off囉.

大宅

雖然我間睡房向正西,但我夜晚從未開過冷氣,一把風扇已經夠晒涼,晚晚一覺到天光,既慳電,又環保,對身體更加好

珍珠宮

畀面勳章

我屋企都甚少開冷氣, 因為62,99唔鍾意, 但係有陣時頂唔順都會照開, 幾粒鐘咁多囉.......

子爵府

我都係唔開冷氣ge人, 我真係好想為我哋下一代著想保護地球,我將會去信 給政府 及 環保組織 看看能否聯同全世界ge人作出一d 實則ge環保行動,希望我成功!

伯爵府

好媽媽勳章

我地都無開冷氣訓架, 最多開 1個鐘跟住開風扇......咁又可以慳d電費, 環保d

男爵府

你0地好叻..吾開冷氣係訓吾的我
可能一出芯世就涼慣左
[

公爵府

好媽媽勳章

如果濕度唔高, 其實唔開都得架
不過有時想話開窗, 一打開窗, 外面人地開冷氣嗰d熱氣係咁蒸上黎, 唯有關窗, 開番冷氣.....

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得開風扇舒服過開冷氣, 所以都好少開冷氣瞓, 因為瞓到半夜好凍.

大宅

my husband must 開冷氣睡

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都冇開冷氣訓,開風扇都夠涼呀!
我囡囡都冇開冷氣訓,俾佢習慣下用風扇,宜家ok呀!
當然,真係好悶熱,就會開冷氣啦! 夜晚食飯,就會開2-3個鐘,沖晒涼就"息"冷氣,上床訓覺.

民房

我開冷氣訓架

男爵府

我都唔駛開冷氣喎, 但老公仔女就一定要, 而家連我老公都比我導佢開風扇就算喇.

男爵府

我禽晚只係開左一把風扇但我同老公都重要"琴"被.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

老公同仔仔好怕熱,所以一定要開冷氣

大宅

畀面勳章

你地d媽媽真係好@v@
你地好環保呀*v*

首頁

尾頁

跳至