自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

子爵府

Re: NDS - Lost in Blue

ccdccl 寫道:
kohelen

咁如果猩猩叫huu, 係咪都係ho, 或者huhoho, 就hohoho就得?

我就係咁過關~ 只要較到第一個tone(呵氣ge tone), 之後用同一個tone, 分別只係發"呵", "呵呵", "呵呵呵" &"呵呵呵呵" :mrgreen:
我只要換多3粒紅石, 就可以唔駛再理隻煩人猩猩了

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

kohelen

我剩係HUU同HUUHUU唔得, 叫法有冇分別架,
HUU我都係呵, HUUHUU我叫呵呵, 隻猩猩都嬲喎, 冇晒符
點解要換紅石, 唔係剩係換地圖同無線電咩?

伯爵府

我去了3 個沙灘, d 魚都有d 唔同, 可能飽肚ge 程度都有唔同ga!
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

水晶宮

點解我玩LIB已經按左存檔,但GAME OVER之後又吾見佢有SAVE之前我過到嗰關既??? :-( :-( :-(

別墅

Click here ----> 攻略, 有埋地圖

Password : 乳豬仔LOVE0612

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

haileymama 寫道:
[我諗你爭Mugwort同Dandelion,Mugwort係溫泉行上d石級頂,Dandelion係北之岬果度

勁喎..咁都估到...hehe...
Dandelion係北之岬果度 < ---- 我firm差呢個..
仲有一個係蕃薯,我記得你之前講過係第二樹屋...但係我真係揾唔到...我只係揾到牛蒡同土豆...走揾成個草原都揾唔到

我玩到有得整魚釣..即刻釣到好多大魚..hehe...
不過個遺跡湖入唔到去...個到咪有舊大石既...我同女主角一齊去過都無話可以推開舊石...唔知點入去?

all,

我都有輕機情況..但係好彩,我load得返個save喎..
你地玩緊個時有冇耐唔耐自己save一次?? 因為我試過輕機,所以耐唔耐就會save一次.

水晶宮

實情我想知响邊樹搵木棒呀???我搵極都只係搵到一大堆樹枝咋~~~~ 仲未拮到魚...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

新紮媽媽 寫道:
問多樣野,請問點先睇到同星星/女仔既好感度呀?

無實際野睇到架,而家個女仔咪好鬼死串,黑口黑面既,不過好感度高,佢塊面會有丁多笑容囉!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

ccdccl 寫道:
點解要換紅石, 唔係剩係換地圖同無線電咩?

用6粒紅色石(或其他顏色)整成既頸鍊,係圖鑒其中一樣黎架。

有人話同永遠係度上生活既ending有關,不過係咪真,無人知。

水晶宮

~仔仔媽咪~ 寫道:
點解我玩LIB已經按左存檔,但GAME OVER之後又吾見佢有SAVE之前我過到嗰關既??? :-( :-( :-(

你用quick save就係開頭揀continue咪得囉

水晶宮

gogoblue:

番薯=土豆=potato
Mugwort中文好似叫「x萵」咁架

遺跡湖,舊石推唔開架,當你係遺跡湖發現到隻C人之後,就自然會開通。
我都仲差6/7條先儲齊

我通常係有特別event先會quick save既,好似潛水,去遺跡,如果平時執下野咁,我都唔會lu

水晶宮

~仔仔媽咪~ 寫道:
實情我想知响邊樹搵木棒呀???我搵極都只係搵到一大堆樹枝咋~~~~ 仲未拮到魚...

>>地圖(沙灘)<<
寫住木之棒既位置就係喇!

伯爵府

好橙橙呀!
去到大樹本來想起樹屋, 有木but 無繩, 行了好耐都無做繩ge 材料, 2位主角的生存值又好低, 女的得3x%, 2日無sleep 啦, 唯日關機再來 :-(
點先可以做到繩?
行過竹林執了d 竹, 女角用來做了d 筐有咩用ga?
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

水晶宮

有埋地圖添!正!!!thx!!!
[quote]
~仔仔媽咪~ 寫道:

>>地圖(沙灘)<<
寫住木之棒既位置就係喇![/quote]

水晶宮

V-square:
你執到樹籐,拎返去叫個女仔整繩就得架喇!
1條樹籐=1M繩

d筐可以用黎整陷阱

筐+樹枝=小陷阱 (用黎捉雞,鴨,白鴿,老鼠,松鼠)

筐+樹籐=魚籃 (放係飲水位黎捉魚,不過老實講,呢個好晒氣,10日都捉唔到一條,你整左一個,叫做show到係圖鑒就算喇!)

大宅

我想問高台山頂區點去架?點解我揾極都揾唔到既??

水晶宮

kit0737 寫道:

係遺跡推完箱之後,就會有一次強烈地震,咁就會有通道打開

水晶宮

kit0737 寫道:

係遺跡推完箱之後,就會有一次強烈地震,咁就會有通道打開

大宅

haileymama

邊度係高台山頂區 ? 我推完箱幾日了, 不過唔覺有強烈地震喎, 都係 d 小地震咋.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

gogoblue:

番薯=土豆=potato
Mugwort中文好似叫「x萵」咁架

遺跡湖,舊石推唔開架,當你係遺跡湖發現到隻C人之後,就自然會開通。
我都仲差6/7條先儲齊

我通常係有特別event先會quick save既,好似潛水,去遺跡,如果平時執下野咁,我都唔會lu

oh no... 我一直都唔知土豆係蕃薯tim... 我真係蕃薯勒!
Mugwort 係艾蒿,我有呀..
我差紅蘿白個行第二個. 同埋白蘿白個行既第二個.唔知你估唔估到呢??

我想問清楚少少,你講遺跡湖既c人,係咪即刻遺跡入面個個人呀??
我打通哂遺跡勒,見到個c人,連火都點埋...我估應該可以入到去啦.

我昨晚就係唔記得save,執咗好多材料又打咗好多隻狼..點知玩玩吓無電熄咗機....結果我玩咗5日既野無哂!!要重頭執過整過!

首頁
23456...13

尾頁

跳至