夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好炆憎,你哋老公會唔會咁

剛剛開機洗衫,洗完又發現成機衫都係紙巾碎(今機洗黑色衫嫁)好炆,好炆,
成日叫老公用完 d 紙巾唔好放係褲袋,話極都唔聽.同個仔一樣咁難教.

子爵府

Re: 好炆憎,你哋老公會唔會咁

哈...我老公都係咁架,仲點止紙巾咁簡單,有錢啦,紙幣同硬幣都有,超市單據啦,身份證啦...到你話佢既時間佢仲會反問返你,咩你洗之前無check下個褲袋既咩???? :evil: :evil:

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我老公仲有張 八達通 通常我都會話, 乜你張咭好污糟又要洗呀

男爵府

畀面勳章

ivyko 寫道:
剛剛開機洗衫,洗完又發現成機衫都係紙巾碎(今機洗黑色衫嫁)好炆,好炆,
成日叫老公用完 d 紙巾唔好放係褲袋,話極都唔聽.同個仔一樣咁難教.

我女以前都係咁ga...不過近呢幾個月改進左d la...好彩我係用乾衣機je...就算成機衫痴晒紙巾碎...乾衣機fing完之後冇晒

複式洋房

我又唔會炆憎... 有次洗完衫開機見到十幾廿張銀紙.. 我仲系度笑... 逐張逐張擺好晒乾... 我反而提醒自己下次記得check 左佢個袋先洗...

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我老公都係咁哦。。。有時仲有銀紙添,冇辦法,唯有下次你抄清楚佢哋啲袋先囉,有銀紙就沒收。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

個個男人都係咁,我老公都係,所以一定睇下有無野先洗,既然叫左都做唔到,唯有自己做多樣囉,唔係到時有紙巾碎又係要自己做 :-(

男爵府

我老公有時都係咁, 有次仲放埋條鎖匙落去洗tim.
為免做事後功夫仲麻煩洗衫前我一定check清楚先
放落機洗.

子爵府

好媽媽勳章

其實習慣左會好難改...你可以試下提你老公...每次check清楚先掉落洗衣機...或者你開機洗衫前...check下d衫有無紙巾...搵到一次...就罰$10...咁咪可以避免你老公唔記得拎d紙巾出黎...洗到成機衫都係紙巾碎...

[url=http://lilypie.com][img]

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

我老公紙巾碎就無啦..好好彩...

銀紙就有....比我衝攻
雖然我在線,但可能行開左

大宅

same
yikmeim 寫道:
我老公有時都係咁, 有次仲放埋條鎖匙落去洗tim.
為免做事後功夫仲麻煩洗衫前我一定check清楚先
放落機洗.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我老公又係甘﹐永遠唔清袋﹐紙巾、碎銀同錢(都係小事﹐雖然麻煩D)﹐我老公試過幾次將枝原子筆、墨水筆留晌褲袋/恤衫袋﹐如果係原子筆既話﹐連件衫都唔要得。
同巨講係無用﹐晒氣盞激死自己先。所以我永遠洗衫之前check清楚﹐所有口袋﹐一定唔可以有原子筆。

男爵府

我老公唔會放d衫落洗衫籃ga,,次次d衫都係我同佢拎去洗..我放落洗衫籃前一定會check 左先

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我老公d衫袋褲袋, 會有各式各樣的物品: 紙巾, 銀仔, 細紙張/收據, 縲絲....., 咁多年都無計 , 唯有放入洗衣機前逐件check一check :wink: .

民房

Re: 好炆憎,你

哈哈,我家洗衣機經常發現"大餅"(硬幣)tim la!

大宅

我早幾日洗完衫, 發現內有一支原子筆, 將數件衫染到有藍色 ,好彩只係佢d衫和我的一條睡褲。但這也未算犀利, 我仲發現佢個藍芽 - 當然浸壞了!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唉...我試過有成包煙同火機呀!
好彩我未開機洗衫咋,如果開咗都唔知會發生d咩事喇!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

反而係我不時大懵就會發生呢d事 :-(

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至