自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 公司請去旅行,去唔去?

Mrssslui 寫道:
唔洗錢就梗係唔洗諗啦!係請我一個,老公同仔女就津貼一半.

係要俾$13,000, 原價要$26,000.

所以咪問下你地去唔去好,還係自己暑假用$10000去東南亞.

誤會左添
要俾$13,000就唔去啦 , 寧願自選

子爵府

hi,Mrssslui,

想話八下, 你公司究竟請你地去邊度旅行呢?
話幫你地俾左一半費用, 你都仲要俾成萬蚊出黎, 咁貴既~
如果, 地點你未去過, 而且, 同公司既同事們都有傾有講既,
我諗我都會去囉~
之不過, 最緊要去打聽清楚,
旅行既地點既房間如何?有咩活動? 同埋食野方面係安排?
我老友 4月份跟公司去泰國, 4日3夜收佢3千幾蚊1個人,
但就俾左d 好似馬欖既房間佢地住,
4日入面有成4-5餐係唔包要自費, 早餐就日日都係食白粥,
仲要淨係得d粥, 連花生 or 油條都無果種~
個導遊就一味帶佢地去買野,
去觀光就1粒鐘, 去買野就成2, 3 粒鐘都唔走得, 果隻~
因為主辦人係公司既高層人仕,
佢辦呢團旅行團, 有晒單據收條俾同事睇, 話明碼實價喎,
所以, 我老友激到死死下, 都話想投訴佢貨不對辨都唔得~

希望你去玩得開心, 但唔係話小家, 而係睇清楚d好d,
咪一陣俾左咁多錢, 又貨不對辦就唔抵啦~

子爵府

係去一個club度玩,個 club 都OK架!但就係出名貴囉!
貨不對辦就唔怕,係貴d囉!

如果一個人去就免費.
老公去就俾 $4000 左右.
加埋仔女就多 $9000.

咁你地會唔會唔帶仔女去,慳番d呀?定係老公都唔帶呀?

侯爵府

唔同老公仔女去?! 禁...要睇你同 D 公司同事有幾 friend 喇... 如果唔係, 我情願一家大細自己第2度去旅行 lu...

係去一個club度玩,個 club 都OK架!但就係出名貴囉!
貨不對辦就唔怕,係貴d囉!

如果一個人去就免費.
老公去就俾 $4000 左右.
加埋仔女就多 $9000.

咁你地會唔會唔帶仔女去,慳番d呀?定係老公都唔帶呀?

子爵府

我諗我會考慮下個club入面有d咩野會o岩d 囝囡玩囉~
同埋個club 係咪响 香港架~
如果係既, 我諗要俾咁多錢就唔會去囉~
如果, club入面既野比較適合大人多既,
咁或者會淨係同老公兩個人去 relax 下囉~
係呢~ Mrssslui, 你地會去幾多日呀,
如果去得多日既,
個club入面又只係得兩 三款野o岩小朋友既,
咁我諗就唔係好抵去囉~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

同d同事岩傾o既話我都會去(唔同老公仔女去)...話晒公司benefit喎~
之後再拎多幾日假同老公仔女去自己鍾意o既地方玩

伯爵府

魅力王子

with c6,children go~~

大宅

搞錯要比萬三, 我就唔同佢去啦, 自己去邊都得啦
唔係呀!都要俾$13,000喎!請一半左右啦!
[quote]
方方媽媽 寫道:
去呀!除非你同同事關係勁差,否則,一家人去relax下,又可以同同事建立良好關係,仲唔洗錢,應該去.
呢d亦係反映緊你對公司既歸屬感.
我公司,連參與公司活動都會列入Appraisal項目裡面架.
[/quote]
依晴Hillary, 依韻Eleanor

洋房

去!

伯爵府

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至