自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

早幾個月,我樓下夜晚十點幾係咁non stop鑽嘢,我哋打去管理處投訴過佢,而家我樓下擺明玩嘢,早前投訴我個仔夜晚推椅子,ok 咁我stop我個仔,都知我唔啱,尋日又投訴我對仔女10點幾係屋企玩得嘈,嘈住佢瞓覺,我對仔女無係屋企跳地下會有幾嘈丫,你咁玩嘢,我唔會理你,你住我樓下,點計洩底係你囉!

珍珠宮

回覆:鄰居本來應該和睦共處

如果鄰居只係鑽兩三日,我係唔會投訴人。大家日頭要返工,可能真係無時間先至夜晚鑽啫,除非對鑽足成個星期都唔停啦!

禁止發言

男爵府

回覆:維港 的帖子

已經好成熟,叫我仔唔推椅子,我哋立刻痴晒嘢防声,平時阿女係屋企跑我哋都會阻止,我唔知有咩声會嘈住佢,我唔理唔係報復,唔通我唔俾對仔女玩咩?!

男爵府

回覆:JoanC 的帖子

係鑽咗幾粒鐘,早幾日又係到狂揼嘢,個時我仔仲係半歲bb 要瞓覺,我哋都係焗住投訴,估唔到人哋咁記仇,希望佢睇到呢個post 大家日後和睦共處啫

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我記得好似星期一至六9am-6pm可以鑽牆,紅日唔可以。佢夜晚10點幾鑽唔單止可以投訴,直頭可以報警!揾管理員同佢講,再鑽就執警。

伯爵府

完全明白你,我都比人話過我D女嘈,我彩佢都儍,佢地日間先玩,半日返咗學,唔通放咗學就唔比玩?D人有時喺枯寂慣,少少聲都投訴

男爵府

十一點前鑽牆我都會由佢. 可能真係有需要. 我試過對面單位, 晚上12點先搬屋. 都要忍佢啦.

首頁

尾頁

跳至