親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Re: 曼谷5天之旅回來了 < 分享

系呀, 我本來系想咁架, 不過唔成功, 您去到又試下得唔得,
您小朋友朝早食唔食到野呀, 若大食小朋友都值得比囉!

佢無叫我架床喎!

hinhinmummy 寫道:
即係點呀? 即係2個大人住4日 = 8份早餐, 甘你分3日2個大人加一個小朋友食? 再補350baths? 係吾係甘呀?

甘佢地有無request你加床?

[quote]
KiuKiu媽媽 寫道:
其實我有問酒店可否, 將4天早餐(8份早餐), 放在3天食,佢地話唔得喎! hk$80 個人覺得小朋友唔多值, 尤其我個囡, 佢真系食一個包就話夠啦, 咁真系好貴囉!

[quote]
問左agent 啦, 佢地無breakfast 既price.........
[/quote][/quote]
________________ KiuKiu媽媽

大宅

hinhinmummy,
我睇過你講嗰web site,而E-MAIL 我
係尋日電郵至曼谷該酒店<[email protected]> 。
你的小朋友多大?因我向agent 話我個女10歲亞仔7歲時,佢已話酒店可能要加床,所以我才e-mail去問,唔知有冇媽咪遇過同類事情,酒店要求加床呢?

侯爵府

kiukiu媽

你比左幾多tips 呀? 介吾介意pm 話我知等我參考下呀? 我都約左佢, but佢未覆我佢果日得吾得閒

侯爵府

我地上次比tips佢都唔要ga wor :evil:
ok la, 其實我like佢ga車好舒服同埋佢有旅遊牌, 安全至上ar ma .
下星期出發去pattaya lu
學你話頭, 如果有兩家人一齊share返車費, 咁就抵好多la !@ [quote]
hi catymw
Thank you, 佢都好好人, 重請我個囡食香蕉, 全程好笑容, 又準時系度等您, 好爭取時間, 完成整個成程, 所以比多少少tips佢, 大家開心無所謂啦, 出去玩最緊要開心!

點呀, 您又出發去邊呀?

不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

侯爵府

kiukiu媽

好貴者, 350baths 一個, 但吾食又吾係, 食又吾係, 甘你有無同你個女食呀? 我兩個小朋友, 700bahts一日, 甘7日=4900baths成千元, 我同老公講左, 老公話我們輪流去食...........

侯爵府

rayshek 寫道:
hinhinmummy,
我睇過你講嗰web site,而E-MAIL 我
係尋日電郵至曼谷該酒店<[email protected]> 。
你的小朋友多大?因我向agent 話我個女10歲亞仔7歲時,佢已話酒店可能要加床,所以我才e-mail去問,唔知有冇媽咪遇過同類事情,酒店要求加床呢?

我都係email呢個email address 但就無人覆我law, 你幾多號去呀?

我一個9, 一個5, 你經邊間agent 訂? 我係sun travel訂, 佢only講話加床幾多$ 就無講話一定要加甘law, 你係吾係車左us$45元一晚呀?

大宅

可能我地人少, 無肉食呀, 重要開部7人車, 所以佢一上車就話計錯個費用喎, 以為我系4個人, 當時我都打個突, 怪怪的因為一早確認好哂架嗎, 不過算啦, 咁我都比番tips佢, 幫補番!

嘩pattaya正呀, 祝您旅途愉快, 玩開心D!

catymw 寫道:
ok la, 其實我like佢ga車好舒服同埋佢有旅遊牌, 安全至上ar ma .
學你話頭, 如果有兩家人一齊share返車費, 咁就抵好多la !@ [quote]
hi catymw
Thank you, 佢都好好人, 重請我個囡食香蕉, 全程好笑容, 又準時系度等您, 好爭取時間, 完成整個成程, 所以比多少少tips佢, 大家開心無所謂啦, 出去玩最緊要開心!

大宅

可能我地人少, 無肉食呀, 重要開部7人車, 所以佢一上車就話計錯個費用喎, 以為我系4個人, 當時我都打個突, 怪怪的因為一早確認好哂架嗎, 不過算啦, 咁我都比番tips佢, 幫補番!

嘩pattaya正呀, 祝您旅途愉快, 玩開心D!

catymw 寫道:
hi catymw

大宅

KiuKiu媽媽︰
  若果小朋友唔食早餐,佢係唔係可陪著你坐。
  你們兩夫婦連一小朋友也要收小朋友的早餐錢嗎?我前年住NLP,我兩夫婦,我媽媽及兩小朋友住兩間房,早餐不用再額外比錢。亦試過兩夫婦及兩小朋友澳門一間房也不用付額外早餐錢。不過兩年前佢哋比較細只是8歲及5歲。

大宅

咪系囉, 我都系輪流食, work喎無問題!
kiukiu媽

好貴者, 350baths 一個, 但吾食又吾係, 食又吾係, 甘你有無同你個女食呀? 我兩個小朋友, 700bahts一日, 甘7日=4900baths成千元, 我同老公講左, 老公話我們輪流去食...........

大宅

我個囡咪系房訓覺同打機囉, 無問題! 若我知道系咪, 我都會選NLP, 因為已confirm住PA, 又比哂錢, 之后NLP都系做700幾一晚, 我計過差不多!

大宅

佢通常好快覆架喎...please check PM

kiukiu媽

你比左幾多tips 呀? 介吾介意pm 話我知等我參考下呀? 我都約左佢, but佢未覆我佢果日得吾得閒

侯爵府

甘個女呢? 打包 定另外買野比佢食?

ray shek

我係驚, 去到先話要我加床收$, 條氣吾順, 攪wor晒氣氛咋

us$45加床, 包一份早餐定兩份呢?

kiukiu媽

4000baths, according to 佢比我佢price無收平你wor

侯爵府

我個囡咪系房訓覺同打機囉, 無問題! 若我知道系咪, 我都會選NLP, 因為已confirm住PA, 又比哂錢, 之后NLP都系做700幾一晚, 我計過差不多!

早知我都住nlp 呀, c 蠢, 明明未到deadline 比$, 自己走去比晒$ 先, 唉

大宅

我都係email呢個email address 但就無人覆我law, 你幾多號去呀?

我一個9, 一個5, 你經邊間agent 訂? 我係sun travel訂, 佢only講話加床幾多$ 就無講話一定要加甘law, 你係吾係車左us$45元一晚呀?

我都係sun travel 訂,14號去但會先入芭提雅。

侯爵府

rayshek

看下大家有無機會見到啦..............我19號先車out

男爵府

KiuKiu媽媽,

我正計劃8月頭去, 想問

(1) 去Safari World玩, 係唔係要玩一日先夠? 我想去完Safari World之後去MBK, 知唔知MBK Centre 幾點close?

(2) book davit, 4000b, 最多可以幾多人攤分, 因為我地一行12人! 點樣book呀??

(3) <買”爸爸”的話應該big-C及Zen最抵, 因為zen可以取9折咭, 有9折,有些做緊7折> -- 請問zeb9折咭在邊度取?

大宅

甘個女呢? 打包 定另外買野比佢食? > 您估吓啦, 佢食一個包,您估吓我會點做...

依家重可唔可改呀, 重有成半個月, 試一試問吓囉!
4000b系連埋tips啦!

[quote]

早知我都住nlp 呀, c 蠢, 明明未到deadline 比$, 自己走去比晒$ 先, 唉[/quote]

大宅

甘個女呢? 打包 定另外買野比佢食?

ray shek

我係驚, 去到先話要我加床收$, 條氣吾順, 攪wor晒氣氛咋

us$45加床, 包一份早餐定兩份呢?

kiukiu媽

4000baths, according to 佢比我佢price無收平你wor

真係唔知us$45係包一份定兩份早餐,或者到時輪住食,慳返啲錢去食其他嘢。

大宅

(1) 去Safari World玩, 係唔係要玩一日先夠? 我想去完Safari World之後去MBK, 知唔知MBK Centre 幾點close?
< 8點出發, 玩完Safari World返到酒店都系17:30, 去MBK應該無問題, 您睇返我的分享, 有一晚我都系個度食野, 我都差不多9點先離開, 當時個度重有好多人, close我就唔知幾點!

(2) book davit, 4000b, 最多可以幾多人攤分, 因為我地一行12人! 點樣book呀?? < 您地12人唔使諗佢啦, 佢得一架7人車, 您去thailandfans.com揾其他agent啦!

(3) <買”爸爸”的話應該big-C及Zen最抵, 因為zen可以取9折咭, 有9折,有些做緊7折> -- 請問zeb9折咭在邊度取? < 9折咭系service counter show passport & visa card
[/quote

首頁
12345...6

尾頁

跳至