親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 魚生 於 07-7-5 12:02 發表

你真係好喇,返黎寫油雞,我都返左黎幾日,都未有意願去寫油雞同執相,買返黎o既野掉到成屋都係,而家仲食緊榴槤乾添

ai ya, 等你sharing tim:lol: 我後日去la, 講d重點黎好wor
不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

侯爵府

[ 本文章最後由 catymw 於 07-7-5 15:06 編輯 ]
不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

侯爵府

原文章由 魚生 於 07-7-5 12:02 發表

你真係好喇,返黎寫油雞,我都返左黎幾日,都未有意願去寫油雞同執相,買返黎o既野掉到成屋都係,而家仲食緊榴槤乾添

woo........正WOR 榴槤乾

大宅

我book了5日自由行, 住arnoma因為我姑仔話貪佢又平又方便囉! 帶住d小朋友好麻煩架! 你book咗車邊一日去呀? 幾錢呀? 仲有什麼地方啱小朋友去玩呢? 因為我是第一次去泰國咋!

原文章由 Janis 於 07-7-5 11:19 發表
kiukiu媽媽
It seems if I input Chinese character, it cannot post. But if Eng, seems OK. I don't know why?
Yesterday, I still can edit and post the whole message again, but today after postin ...

大宅

您睇番之前的分享啦, 我都系去咗動物園同海洋館, 行下食下, 無物特別, 而且同小朋友去玩, 都唔使諗住shopping呀!

又或者可以去騎大象, 水上樂園, 您可以參考泰友營的網頁, 有好多資料參考!

原文章由 cherrychunhim 於 07-7-5 14:37 發表
我book了5日自由行, 住arnoma因為我姑仔話貪佢又平又方便囉! 帶住d小朋友好麻煩架! 你book咗車邊一日去呀? 幾錢呀? 仲有什麼地方啱小朋友去玩呢? 因為我是第一次去泰國咋!
________________ KiuKiu媽媽

男爵府

cherry

I don't know why, I still cannot input chinese character.

I booked 2 half days, davit quote me 1500bt/4 hrs. One day to Safari and one day to Grand Palace. We don't want to be too pushy coz we have both 'old' (my mother) and 'young' (my 6-month old bb).

Your hotel location is good, walkable distance to the main shopping area and bts station.

[ 本文章最後由 Janis 於 07-7-6 11:28 編輯 ]

大宅

我都會在八月去曼谷.

請問davit 是中國人定夫泰國人?

子爵府

醒目開學勳章

請問你地邊間旅方社 book 機票同酒店抵?
我想7月尾去, thanks!

大宅

我booked左7月尾x安, package 4D3N Le bue at state tower, $2999(未連稅). 小朋友$1299(未連稅). 12:45機去, 4點幾上機走.

曾問過x安/東x遊/康xpackage, 價錢大同小異, 不過東x遊要大約10天前才可confirm, 康xfull晒.(以上指28/7去-31/7返~泰國航空).

原文章由 fanny4 於 07-7-16 12:21 發表
請問你地邊間旅方社 book 機票同酒店抵?
我想7月尾去, thanks!

子爵府

醒目開學勳章

想問 Plaza Athenee Meridien 好不好和方便嗎?
thanks!

侯爵府

我岩岩落機返黎

住pa (plaza anthenne), 我去過泰國幾次, 但都係跟團, 吾可以同自由行揀酒店相比, 但我以前去過日本, 住keio plaza (toyko 果間), 大家都係5星級, 相比之下, 對pa 就非常失望, 起碼一入房, 最失望既就係張床..........5星級酒店, twin beds 居然係3呎多小小既床...........

早餐, 我們住左7晚, 7日既早餐都係同人款色, 無轉過款, 食到尾, 已經有吾想去既衝動

講方便, 去邊都要搭車, 行去bts 都算近, 但bts 去chit lom (即係big c), 都要15baths一個, 一家4口60baths(可恨大小同價 ), 但打的都係4x - 50baths(塞車), 最慘既係, 大部份既的士司機都吾肯由big c 去返酒店, 有d 開價250bahts , 我下次去, 寧願揀nlp / holiday inn / aronma, 起碼方便

朝早, 去完街, 返酒店swimming, 又要搭車出去食dinner, 食完又要搭車返酒店.........

但services 真係好好

首頁

尾頁

跳至