跳至

首頁
12345...85

尾頁

洋房

hi all :
其實d校服又唔好買太大
因為佢地返全日班 , 件校服會好快殘的 , 最多只可以著兩年 ...
就算食飯食早/茶點有飯衣著 , 都好易整污穢?-( ?-(

覺唔覺佢地件運動衫好大 ...

男爵府

原文章由 於 07-7-5 23:19 發表

oh...give me five me too,我倨肥妹都係8號呀!
其實我買完拿左校服,就同亞女係現場試,唔得可以即時換.

其實我囡囡唔係肥妹仔, 只屬中碼size, 只不過想買大d好等出年都可以穿多年:-P
我都覺得佢運動服較大件:mrgreen:

[/url]

大宅

Hello:D

我個囡都係讀k1愛班,校服都買齊喇,係被袋嗰d未買,係呢,妳地會去邊樹買呀,我見學校要求嘅size係2呎,而大部分賣被單的shop最細都2.5呎喎:-| ,唔知大d得唔得呢?

複式洋房

Dear evon & 囡囡豬媽咪 ,

k1 愛班已經又多了一位Baby kingdom 媽咪. 有時間一齊可分享

洋房

原文章由 WL 於 07-7-11 12:57 發表
Dear evon & 囡囡豬媽咪 ,

k1 愛班已經又多了一位Baby kingdom 媽咪. 有時間一齊可分享

係呀 ! 得閒多 d 交流下

被袋我仲未買住 ...

床單係咪即係bb床果d , 但我果張係 28"x52"
大 d 唔怕掛
而家學校比既指引唔係太清晰 , 我諗住月中再打去問清楚

洋房

hi all :
仲有好多問題想問 ....
例如 :
襪仔係咪要全白色 ?? (有d 學校一定要 ...)
入園是否換拖鞋?? ( 如果佢地成日要著住鞋仔便要買較好的...)
睡前會否刷牙 , 要唔要買定牙膏牙刷帶返去or有得供應...
仲有....咩要問呢

大宅

hi, 各位好呀:lol:

係呢, 妳地有冇擔心佢地返全日唔適應呀:-|

我囡平時瞓晏覺都要人陪架, 唔知第時會點呢?-(

洋房

hi evon :
唔駛太擔心 , 小朋友適應能力好高
加上有咁多同學仔陪訓 , 佢地可能仲開心
你囡囡怕唔怕生保

男爵府

各位好,
我都覺得小朋友適應力好快, 初初個一星期可能會扭計, 但學校有咁多小朋友又有咁多新奇未見過既東西, 之後就會每日都好鍾意返學, 我囡囡就係一個好例子, 佢依家係第二間返緊n1, 最近有一天早左放工接佢, 佢竟然話做乜今日咁早, 要我晏d接佢咁話

囡囡豬媽咪,
我都同你一樣有好多疑問, 唔知佢遲d新校裝修好, 會唔會比我地參觀一下同開番個家長會比大家了解下呢

[ 本文章最後由 sung米米 於 07-7-12 19:19 編輯 ]

[/url]

洋房

hi sung 米米 :

我囡囡都係第二度返緊 n 班 , 所以都唔驚佢適應唔到

不如我地擔心下學校 d 細節做得好唔好

我囡囡而家果間學校要長時間著住鞋襪 , 返到屋企隻腳實濕晒 ,

所以我好希望佢地要我地準備拖鞋 , 係一入園就換便好了

成日咁焗法我怕會整壞隻腳仔 :-( :-(

大家仲有咩問題不如講出黎研究下

男爵府

原文章由 囡囡豬媽咪 於 07-7-13 14:25 發表

我囡囡都係第二度返緊 n 班 , 所以都唔驚佢適應唔到

不如我地擔心下學校 d 細節做得好唔好

我囡囡而家果間學校要長時間著住鞋襪 , 返到屋企隻腳實濕晒 ,

所 ...

原來大家小朋友都有返緊n1, 你一講我即刻諗會唔會讀緊同一間呢? 不過聽你話間學校要長時間著住鞋襪就一定唔係同一間啦, 因為我囡囡返學可以穿涼鞋架, 呢點就可以肯定大家唔係讀緊同一間
我囡囡讀緊保良局呀, 我估你小朋友讀緊...珈琳...對嗎

[/url]

洋房

係元朗的保良局嗎 我都有去睇過
訪客入園要著鞋套的 , 真的很喜歡這樣的安排

其實 d 鞋真係好多細菌的

好奇一問 , 點解轉校呢

男爵府

原文章由 囡囡豬媽咪 於 07-7-14 02:17 發表

係元朗的保良局嗎 我都有去睇過
訪客入園要著鞋套的 , 真的很喜歡這樣的安排

其實 d 鞋真係好多細菌的

好奇一問 , 點解轉校呢

check pm

[/url]

洋房

O......原來係咁 ....
真光都係令人有信心 d !!
我用左兩個月時間做資料搜集 , 仲親身去左元朗,天水圍
有全日班既幼稚園(約30幾間)睇 , 最後都係選擇左真光 ,
皆因佢係傳統名校 , 教 D 野又唔太淺 , 第日上小學囡囡都唔會
覺得太辛苦
你對講的第一間幼稚園既憂慮係無錯架 , 為左囡囡要狠心 D
而第二間其實都好好架 , 不過睇埋學費 ...我選左真光
有$$我都想比囡囡讀....

洋房

我個囡囡讀信班呀...
收到信...係林老師教..
真光個個老師聽講都好靚好有愛心...
應該幾好既..

男爵府

原文章由 囡囡豬媽咪 於 07-7-16 13:23 發表
O......原來係咁 ....
真光都係令人有信心 d !!
我用左兩個月時間做資料搜集 , 仲親身去左元朗,天水圍
有全日班既幼稚園(約30幾間)睇 , 最後都係選擇左真光 ,
皆因佢係傳統 ...

你都好有心, 去晒30幾間學校睇, 佩服:-P
你一定係唔駛返工啦, 唔係邊有咁多時間呢...
你仲未講你小朋友讀邊間

[ 本文章最後由 sung米米 於 07-7-17 22:42 編輯 ]

[/url]

男爵府

原文章由 monsterboo 於 07-7-17 22:12 發表
我個囡囡讀信班呀...
收到信...係林老師教..
真光個個老師聽講都好靚好有愛心...
應該幾好既..

你好呀, 我每次去都無見過d老師, 靚唔靚就未知, 不過相信一定有愛心

[/url]

洋房

好緊張呀...
有冇人認識d老師...
可以比我了解下d老師係點ga??

洋房

睇睇 pm

洋房

我係全職媽媽黎架 , 仲係緊張大師....
第一次做媽媽 , 咩都唔識 .....

首頁
12345...85

尾頁

跳至