跳至

首頁
12345...85

尾頁

男爵府

Re: 真光幼稚園(全日班)齊齊傾傾

大家好, 今日真光打比我問我收到編班信未, 並通知我下星期去訂校服, 大家打算買幾多套校服呀?

[/url]

伯爵府

軟身書包係舊款,而家果d全部都係硬身,好似係上年開始用, :mrgreen:
雲 寫道:
beautyjd,
thank橋你!之前我交表時,見有小朋友用硬身書包,又小朋友用軟身書包,以為有兩種,我見硬身靚d,仲想一定要買呢種.

洋房

我都覺得硬身好d,因為放便放書.
係喎,番全日,甘唔知買幾多套好喎,到時問下miss比意見啦.

男爵府

[quote]
米奇BB 寫道:
軟身書包係舊款,而家果d全部都係硬身,好似係上年開始用, :mrgreen: [quote]
米奇BB,
謝謝你呀!好開心呀!因為我覺得硬身書包好用又靚D
你小朋友而家讀K幾呢?

男爵府

beautyjd 寫道:
我都覺得硬身好d,因為放便放書.
係喎,番全日,甘唔知買幾多套好喎,到時問下miss比意見啦.

beautyjd,
我會買兩套校裙,兩套運動衫,以防不時之需,始終全日班,套校服會比較污穢些.

洋房

雲,
甘又係喎,全日班,呀,甘佢地訓覺著咩衫訓嫁,都係校服??

洋房

hi :
好似大部份學校都係著校服sleep的 ...
反而希望佢地有 " 入園換鞋 " 既安排
唔知對拖鞋係咪咁用呢
3/7去買校服一次過問

伯爵府

我仔而家歲半,仲未讀書呀 :mrgreen:
雲 寫道:
[quote]
米奇BB 寫道:
軟身書包係舊款,而家果d全部都係硬身,好似係上年開始用, :mrgreen: [quote]
米奇BB,
謝謝你呀!好開心呀!因為我覺得硬身書包好用又靚D
你小朋友而家讀K幾呢?

男爵府

有無人今日去左訂校服?
我今日o訓晏左趕住返工無去到呀

[/url]

洋房

買左校服啦 , 價錢都ok ,
but 佢地仲未有時間表 , 叫我每樣買住一件先

男爵府

我今日3點都去左買校服,亞女肥要著8號size裙同褲,其他都著6號,我買左2套運動服,因為老師話全日班相對會多d日子上體育課(雖然佢都話未定時間表),2條裙,同埋我怕亞女活躍得滯,易整污遭d校服.

男爵府

今日仲識左一個同班同學仔(女)添呀,亞女同同學仔一齊玩,好開心!
另外,我問過我朋友啦(佢仔仔剛k3畢業),佢話望班班主任(賴老師)好好架,咁啱之前係佢仔仔班主任,朋友話這位老師對小朋友執筆寫字好嚴謹,好認真架!

複式洋房

囡囡豬媽咪

囡囡豬媽咪

我已經 3/7買了校服. 好啦呀仔

洋房

hi wl :
我返到屋企先發現件冷外套有d紅色野係度
剛剛打左去問 , 話可以 8 月中先返去換都得
so 我唔會洗 d 校服住 , 又怕佢過完 summer 大得快
唔啱順便返去換

洋房

原文章由 於 07-7-3 23:57 發表
今日仲識左一個同班同學仔(女)添呀,亞女同同學仔一齊玩,好開心!
另外,我問過我朋友啦(佢仔仔剛k3畢業),佢話望班班主任(賴老師)好好架,咁啱之前係佢仔仔班主任,朋友話這位老師對小朋友執筆寫字好嚴謹,好認 ...

嘩,老師甘好,都放心好多...
甘8月去買校服都得啦,怕佢會大...

複式洋房

[quote]原文章由 囡囡豬媽咪 於 07-7-4 15:08 發表
hi wl :
so 我唔會洗 d 校服住 , 又怕佢過完 summer 大得快

複式洋房

Dear 囡囡豬媽咪 ,

學校話可以換. 今次校服呀仔仍未試. :mrgreen:

WL
[quote]原文章由 囡囡豬媽咪 於 07-7-4 15:08 發表
hi wl :

洋房

hi WL :
咁即係未買
佢話而家買就齊碼 d
其實話怕佢過完暑假會唔啱碼係我過份憂慮 ...

男爵府

我今日都買左校服啦, 我都係買左8號, 預大d, 咁出年都可以穿, 因為今年最多穿9, 10, 11月, 所以我會預鬆d:-P

[/url]

男爵府

原文章由 sung米米 於 07-7-5 22:43 發表
我今日都買左校服啦, 我都係買左8號, 預大d, 咁出年都可以穿, 因為今年最多穿9, 10, 11月, 所以我會預鬆d:-P

oh...give me five me too,我倨肥妹都係8號呀!
其實我買完拿左校服,就同亞女係現場試,唔得可以即時換.

首頁
12345...85

尾頁

跳至