跳至

首頁
12345...85

尾頁

男爵府

真光幼稚園(全日班)K1升K2啦~

剛收到通告,我囡囡讀k1望班呀!
你地呢?

[ 本文章最後由 雲 於 08-7-13 21:00 編輯 ]

洋房

Re: 真光幼稚園(全日班)齊齊傾傾

雲,hi

my daughter is k1望班 also!!

nice to met u

男爵府

好開心呀!
童童有同班同學仔呀!
我會3/7(二)下午同童童返學校買校服呀,你呢?
好多野要同佢預備,佢係我第一個小朋友(未有第二個住),所以都好緊張呀!

別墅

我想問,如果諗住入真光幼稚園,要紀歲開始報名,詳情怎樣?
同真光幼稚園位置在那裡是否已搬.

複式洋房

我都o係前兩日收到通告,我囡囡讀信班...真係好開心入到呢間學校.....

複式洋房

我都o係前兩日收到通告,我囡囡讀信班...真係好開心入到呢間學校.....

複式洋房

男爵府

雲 寫道:
好開心呀!
童童有同班同學仔呀!
我會3/7(二)下午同童童返學校買校服呀,你呢?
好多野要同佢預備,佢係我第一個小朋友(未有第二個住),所以都好緊張呀!

我今日剛收到信, 都係讀望班呀 , 我都有好多野要預備呀, 買黑/白鞋, 買定d底衫白襪等...你地打算去邊度買被袋呀? 好開心呀

[/url]

男爵府

好野又多d同級同學仔啦!
又有個同班女同學添!
我會去千色廣場買鞋仔(Dr kong / 千色童裝部 / Dr kong 同一層有一間賣童鞋既)都會去睇下,被袋就要睇下亞女想要乜野公仔啦,仲要睇尺吋,都係睇下千色有無先,無就再去街市睇睇.
到時上黎報下料呀!我都好開心,好似自己返學咁!

洋房

HI,我係在職媽咪,所以未知道幾時得閒去學校買校服,我打去問老師,佢話可以提早通知佢地其他時間再夾! 唔知真光全日班好唔好,都好緊張.

呀,知唔知依個班主任係咪舊MISS呢

複式洋房

Hello ,

我仔仔讀K1愛班.
咁樣即是K1 有信 , 望 , 愛 共3班.

WL

洋房

洋房

hi all mami :
我囡囡編左入愛班呀 !!
快 d 到 3/7 就好了 , 可以去買校服啦 !!

hi wl :
我地囝囝囡囡同班啊 !!

男爵府

我都打算3號去訂校服, 唔知大概幾$ 呢

[/url]

男爵府

beautyjd 寫道:
HI,我係在職媽咪,所以未知道幾時得閒去學校買校服,我打去問老師,佢話可以提早通知佢地其他時間再夾! 唔知真光全日班好唔好,都好緊張.

呀,知唔知依個班主任係咪舊MISS呢

我同你一樣都好緊張, 但我對真光有信心

[/url]

男爵府

我都係在職媽媽,
不過3號會就到時間陪囡囡去買校服,
我見書包好似有兩種架一種係軟身的,種係硬身的,唔知有無得選擇架呢我鍾意硬身果種呀!
等我問下班主任係唔係舊miss先(得閒打去問下)
唔知會唔會講呢

洋房

問左喇.佢話班主任係舊既,
書包無分軟硬喎!!

男爵府

beautyjd,
thank橋你!之前我交表時,見有小朋友用硬身書包,又小朋友用軟身書包,以為有兩種,我見硬身靚d,仲想一定要買呢種.

洋房

雲,

我都有問老師係咪有2種書包,佢話唔係,只係得一種喎!!我仲問佢幾時有得睇新校社,佢話未得!

男爵府

beautyjd,
明白!我估新校舍仲趕緊工,好期待哩!
唔知囡囡會唔會全日都ok呢?

首頁
12345...85

尾頁

跳至